Alliance og Evil Geniuses ute av EPICENTER

CompLexity slår Evil Geniuses for første gang!...
coL (1)

De svenske storspillerne og de amerikanske gigantene går noen triste dager i vente etter å ha ryket ut av prestisjetunge EPICENTER i Moskva. 

I den første kvartfinalen av den nedre sluttspillet var det storoppgjør mellom de to tidligere mesterne av The International. Alliance var vinneren i 2013 etter å ha gått i gjennom hele turneringen 23-3 hvor to av tapene kom i best av fem finalen mot Na`Vi. Newbee fortsatte tradisjonen året etter ved å ha et kinesisk lag vinne turneringen. De var nære på å ryke allerede i gurppespillet, men hentet seg kraftig opp igjen og marsjerte i gjennom den øvre delen av sluttspillet og dominerte Vici Gaming i en relativt kjedelig best av fem finale med 3-1.

Mens Alliance ble invitert til turneringen så kjempet Newbee seg i gjennom den kinesiske kvalifiseringen hvor de slet seg forbi LGD Gaming og Vici Gaming Reborn på vei til finalen hvor de utslettet EHOME 3-0. Gående inn i turneringen hadde Newbee en vanvittig rekord mange lag trolig håpet de kunne få æren av å slå som til slutt holdt hele 29 seiere. I motsetning til Alliance som måtte starte i den nedre delen etter 1-2 i gruppespillet så dominerte Newbee sin gruppe. Det kinesiske laget slo både Team Secret og Evil Geniuses 2-0 i begge oppgjørene, men tapte 2-1 mot OG i den første serien av sluttspillet. Alliance dunket ut Team Secret og var med det klar for Newbee i neste kamp.

Mange vil nok si seg enig at dette var den beste serien i hele sluttspillet uansett hvilket lag du holdt med. Både Alliance og Newbee viste hvorfor de er noen av de beste lagene i verden og ga oss tre runder med hard spenning. Første kamp var Zhang «Mu» Pan og Chen «Hao» Zhihao i flammer på henholdsvis Alchemist og Sven. Pan på sin Alchemist fikk alt han trengte tidlig og satt også rekorden i GPM (gull per minutt) fra EPICENTER. Alliance på sin side hadde en sterk Jonathan «Loda» Berg på sin Slark, mens vi fikk se en noe uventet Gustav «s4» Magnusson på Ember Spirit. Lagene kjempet hardt, men det var Newbee som fikk overtaket og la Alliance på bakbeina jo senere man ut i kampen. Sent i kampen var Berg nødt til å kjøpe seg ut da basen til Alliance var på vei ned, men ble igjen drept av Newbee som med fikk tatt den resterende basen da resten av Alliance ikke klarte å forsvare seg.

I kamp nummer to var en klassisk Alliance-seier. Først tror alle de kommer til å vinne lett, så gir de motstanderne en god sjanse til å komme tilbake, for så å utslette motstanderen. Alliance med Berg i spissen, denne gangen på Ursa, gikk hardt til verks og gikk opp til hele 6-0 før Newbee klarte å respondere. Henrik «AdmiralBulldog» Ahnberg hadde en god kamp på sin Furion og Alliance ble til slutt for mye for det kinesiske laget i det de fikk tatt ned Zhihao, igjen på sin Sven, som havnet i samme situasjon uten mulighet til å kjøpe seg tilbake etter å ha blitt drept.

Mye spenning var klart i det kamp nummer tre rullet i gang. Etter at Newbee valgte Sven to ganger på rad, var der nå Alliance sin tur. Berg hadde en god kamp på Sven, men det var tydelig at Alliance laget slet tidlig med å finne rytmen. Newbee fikk et forsprang de stadig økte og økte som de aldri var villig til å la Alliance røre. Første delen av basen til Alliance gikk raskt ned, og Newbee tok den resterende basen uten noe voldsom motstand av et tydelig slitent Alliance lag mot slutten av kampen.

compLexity tar sin første

Det var i dag tidlig et amerikansk stormøte i det coL gikk opp mot gigantene fra Evil Geniuses i dagens første serie. På lik linje som Team Secret som røyk ut av turneringen tidlig gjelder nok det samme for Evil Geniuses. Laget ble slått 2-0 etter kun 29 og 34 minutter mot et lag de støtt og stadig slår. coL går nå videre på lik linje med Newbee til semifinalen av det nedre sluttspillet hvor de spiller mot hverandre i skrivende øyeblikk. I den øvre delen har vi fortsatt OG som senere i dag skal møte Team Liquid i kampen om den første finaleplassen i turneringen med en premiepott på over 2.5 millioner kroner.

 

Kategorier
Dota 2
Ingen kommentar

Legg igjen en kommentar

Relaterte artikler