Anmeldelse: ROCCAT Kiro

Nok mus for begge hender!
roccat kiro

Du vet de dagene du tror julaften, bursdag, ny valp og sommerferie traff på samme dag, ikke sant? Vel… å prøve denne føles nok neppe slik ut, men ga fra seg en overraskende god prestasjon med tanke på forventning og pris. 

Fakta:

Pris: 497,-
Utgiver: Roccat
Max-DPI: 4000 DPI
Responstid: 1ms
Knapper: 10

Til Roccat å være må jeg innrømme jeg var ganske så skuffet da jeg fikk esken i hånden for første gang. Pakken var relativt liten, virket sliten og var i hvert fall ikke noe som fikk meg til å se sette meg ned ved første skritt innenfor døra. I det jeg åpnet pakken var det ikke store musen som poppet inn. Denne fikk en av de eldre versjonene av Intelli-musene til å kjennes ut som en hammer, men jammen meg var det krutt i den.
roccat boks

I det jeg popper den inn i maskinen ser jeg et kraftig lys skinne på musen, Roccat Kiro skifter fra farge til farge. Om det er regnbuen eller Malermester Hansen som har vært innom er uvisst, men her blir Razer-tastaturet mitt satt til skamme. De grønne tastene mine blir raskt overdøvet fra høyre hold som skriker til meg at jeg må åpne Dota 2. Men vent litt… Undertegnede syntes Roccat sin nye mulighet ved å kunne bytte mellom å kunne bruke venstre- og høyrehånden til musen var vel fascinerende, men litt for dum til å skjønne at man faktisk bør være venstrevendt for å bruke den sistnevnte muligheten.

Etter å ha gått i gjennom samtlige innstillinger var det tid for litt svært savnet Dota 2. Å neida, ikke undervurder innstillingene her skjønner du. Det å bytte mellom 4000 DPI (punkter per tomme), farger, sensitivitet, fart, og sjøsette de 10 forskjellige knappene på musen var ikke så enkelt som det høres ut som.

innstillinger 2

 

Jeg gjorde selvfølgelig det motsatte av hva enhver noenlunde oppegående mann ville gjort: å kjøre på med en rangert kamp. En merker vel ikke så mye forskjell på en mus fra 2007 og 2015 vel? Ikke sant..? Jeg tok dessverre skammelig feil. Mine ferdigheter innen å binde knappene var noe rustent i det jeg raskt byttet mellom de fire forskjellige lagringsplassene man kan sette opp de forskjellige DPI-verdiene. Om du har spilt FPS, MOBA eller noe annet skjønner du helt sikkert at å syvdoble sensitiviteten på musen midt i kampen fungerer dårlig. «Rotte!», «slutt og spill!» og «noob» var blant ordene jeg fikk slengt etter meg i mitt panikkmodus hvor jeg trolig så ut som en blanding mellom Mr. Bean og en brisen James Bond på sitt verste.

«Å nei», tenkte du kanskje nå? Tvert i mot. Jeg var forelsket. Nå er strengt tatt ikke Dota 2 spillet hvor du er mest avhengig av å kunne bytte sensitivitet raskt, men i en hel del forskjellige situasjoner kan dette være svært godt å ha i bakhodet. Spill som Battlefield, CS:GO og varierende MMO-spill bærer nok større muligheter til suksess.

Vel, vel, så tapte jeg i Dota 2..

Men musen sin feil var det nok ikke. I det jeg tok i musen var jeg nokså redd der jeg rørte den for første gang. Lett som en fjær, nærmere bestemt 103 gram veier denne lille turbobassen. Liten, men komfortabel i hånda, samt er like myk og bøyelig som sverdet til Skywalker. Hele 10 forskjellige knapper er pyntet til og konfigureres etter brukeren sine ønsker. To knapper foran som vanlig, skroll opp og ned, en på toppen av skrollen, en til bytte av DPI, samt to knapper lokalisert på både venstre og høyre side av musen.

knapper

 

Teknologi i 2015

Blir du stadig overrasket når du ser hva forskjellige folk driver med på mobilen deres? Enten det er tasting frem og tilbake via Messenger og Snapchat så er det alltid noe som skal ordnes med. Men hva med han karen innerst i kafeen som sitter og konfigurerer musen sin via mobilen? Roccat har nemlig tatt et steg lenger enn de fleste andre. Snart vil kanskje en gamer være avhengig av en slags kartleser som rallykjørere har, med kontinuerlig forandring i musen sine innstillinger. Ved å koble seg til samme nettverk som datamaskinen knytter man seg raskt og effektivt sammen med musen og blir én. Om det er forandring av DPI, konfigurering av knapper eller rett og slett har lyst til å vise frem de kuleste fargene til damen ved bordet ved siden av, null problem!

Jeg personlig kunne sett for meg noe litt mer produktivt. Det å kunne trikse med mobilen, vise frem de kule innstillingene er kult, men når begge hendene er bundet til mus og tastatur midt i en kamp har man ikke tid til å dra frem mobilen for å fikse på innstillinger. For all del, det er kult, men som ved flere innstillinger blir det etter min mening litt unødvendig.

Musen i sin helhet er bra. Den er silkemyk og sitter veldig godt i hånden. Knappene er pent tilrettelagt så man ikke treffer dem konstant, to ekstra knapper på hver side er perfekt, samt får musen er stort plusspoeng for knappen bak skrollen hvor man kan endre mellom de forskjellige DPI-nivåene. Alt i alt en god mus, men mangler nok det lille ekstra for å henge med blant de beste.

 

ROCCAT Kiro
7.8
ROCCAT Kiro
Positivt
 • Godt grep
 • Passende antall knapper
 • Overflate som fjerner svette
 • God pris
Negativt
 • Vel mye innstillinger
 • Grep
  7
 • Bevegelighet
  9
 • Innstillinger
  6
 • Pris
  9
Kategorier
Anmeldelse
Ingen kommentar

Legg igjen en kommentar

Relaterte artikler