Anmeldelse: SpeedLink Parthica

Det billige tastaturet overrasker
SpeedLink Parthica 1

Igjen har vi et produkt vi har fått av SpeedLink til å anmelde. Det billige tastaturet overrasker vår anmelder.

Fakta:

Pris: 350,-
Utgiver: SpeedLink
Multimedieknapper: Ja
Mekanisk: Nei
Programmerbare knapper: 15

 

Om tastaturet

SpeedLink er ikke det første du tenker på når du tenker spillutstyr, men selskapet klarte å imponere oss i en tidligere anmeldelse av da SpeedLink Decus, som til slutt endte på en meget solid 8,3 av 10. Dette tastaturet fra SpeedLink er av den billige sorten og finnes i diverse nettbutikker. Noen steder for så lavt som 350 kroner.

Førsteinntrykket av tastaturet var veldig bra. Driveren var enkel å forstå og det tok kort tid før jeg fikk satt opp makro-funksjoner på tastene til venstre på tastaturet. Multimediaknappene fungerte også som de burde, noe som ikke alltid er tilfelle. Gummien under tastaturet var av det gode slaget, og jeg opplevde aldri at tastaturet sklei på skrivebordet mens jeg brukte det. Dessverre var det ikke lignende gummi under støttene for de som liker å ha tastaturet vippet, noe som gjør at tastaturet sklir mer.

Funksjonalitet

SpeedLink Parthica er ikke et mekanisk tastatur. Fordelen for anmelderen er at han aldri har eid et mekanisk tastatur, så det blir ikke et stort savn. Tidligere ble det nevnt at multimediaknappene, samt makroknappene fungerte akkurat som forventet. Dessverre er det ting som ødelegger helhetsinntrykket herfra og ut. Hovedproblemet mitt med tastaturet var responsen i knappene. Ofte merkes det at tastaturet ikke håndterer at flere knapper blir trykket samtidig, noe som er et problem for meg da jeg spiller Counter-Strike: Global Offensive og har en del diverse binds på tastaturet. En annen ting som er ganske irriterende er at samtlige makroknapper fungerer som kontroll-knappen (Ctrl) dersom du ikke har bundet de til noe annet, som er kjedelig om du skulle trykke feil.

SpeedLink Parthica 2

Boksen er ikke sexy, men det er heller ikke en nødvendighet

Når det er sagt er det mye positivt med tastaturet. Designet er veldig behagelig og du føler aldri at du sitter feil med hendene på noen som helst måte. Muligheten til å unbinde Windows-knappen er fantastisk behagelig og nødvendig på et hvert gaming-tastatur, spør du meg.

Konklusjon

Tastaturet er alt i alt meget solid og behagelig å bruke til både skriving og spill. Jeg vil anbefale tastaturet til samtlige som ikke ønsker å bruke mange lapper på et nytt tastatur. I likhet med SpeedLink Decus mangler også dette markedsføringen for å hamle opp med produsentrivaler som Steelseries, Razer og Logitech, men kvaliteten er der.

 

SpeedLink Parthica
8.5
SpeedLink Parthica
Positivt
 • God programvare
 • Pris
 • Tungt og solid
 • Belysning
Negativt
 • Respons når mange knapper blir trykket samtidig
 • Blir fort synbart skittent
 • Design
  8
 • Funksjonalitet
  6
 • Driver
  10
 • Pris
  10
Kategorier
Anmeldelse
Ingen kommentar

Legg igjen en kommentar

Relaterte artikler