Astralis er verdensmestere fra IEM Katowice 2017

Danskene vant i svært jevn finale i Katowice....
iem-katowice-2015

I en av de mest spennendes finalene i historien vant danskene i Astralis 3-1 i kart over stjernegalleriet i FaZe Clan.

Første kart ut i best av fem serien var det Faze som valgte, og da Astralis fjernet Mirage, ble det selvfølgelig Cache. Astralis fikk åpnet på CT-siden, men måtte finne seg hengende etter raskt. Halvveis inn ved sitebyttet sto det 10-5 til FaZe, som selvfølgelig gikk inn som storfavoritter på nevnte kart. Lagene byttet på å ta runder i andre omgang, men FaZe hadde et alt for godt resultat fra terroristsiden, og tok seieren 16-9.

Andre kart ble Overpass og rundene er ble langt mer normale. FaZe spilte med gigantisk selvtillit, Nikola «NiKo» Kovač ledet ann laget med viktige runder og det tok lang tid før Astralis fikk stabilisert seg på favorittkartet sitt. Det sto 9-6 til FaZe etter første omgang, og Astralis slet konstant med å hente nok runder.

En av lagets stjerner, Peter «dupreeh» Rothmann hadde en gigantisk runde da stillingen var 11-9 til FaZe, hvor han tok ut samtlige fem spillere med Deagle. 

Etter dette ramlet rundene inn for Astralis, og det virket virkelig som om dette ikke bare ga Astralis selvtilliten tilbake, men også knuste moralen i FaZe-laget. Kampen endte 16-12 til Astralis.

Neste kart; Nuke

Da det er en total av syv kart, og fem av disse blir automatisk spilt, var det ikke mange valgene for FaZe å gjøre, men gjorde allikevel et særs risikabelt valg da de gikk for Nuke, noe som gjorde at Astralis fik starte på den fryktede CT-siden. Astralis fikk tidlig opp en stor 7-1 ledelse på Nuke, før lagene byttet på å ta runder etter hverandre. FaZe fikk jobbet til seg et par runder, men måtte si seg fornøyd med fem, mens Astralis fikk 10.

FaZe jobbet til seg de første rundene av kartet og snek seg opp på resultatlista. Mens rundene var på det absolutt jevneste var det igjen en stjernespiller på Astralis som dro opp nok en fantastisk runde. Rothmann, også kjent som «dupreeh», havnet i en vanskelig 1vs3 situasjon nede i bomberommet og klarte å ta ut en spiller etter den andre. Det var til slutt 1vs1, hvor Rothmann med kun to skudd på geværet klarte å ta ut siste mann. Astralis tok ut pause og etter dette var moralen i FaZe igjen knust. Astralis hentet til seg de siste rundene og tok igjen kartet 16-12.

Niko spilte fantastisk, men til slutt var det Astralis som spilte best som lag.

Niko spilte fantastisk, men til slutt var det Astralis som spilte best som lag.

Neste kart; Inferno

Astralis sitt valg og kartet ligner mye på Nuke i form av hvor vanskelig det er å spille på terrorist-siden. FaZe hentet til seg den første runden og siden det gikk rundene fra det ene laget til det andre. Astralis kom fryktelig sterkt tilbake og tok seks strake runder, før FaZe tok hele åtte runder på rad og la det hele opp til 9-6 halvveis inn på Inferno. FaZe tok de første rundene, før Astralis igjen begynte å plukke ned spiller etter spillere hver eneste runde. Astralis var som på Nuke hakket bedre enn motstanderen og klarte til slutt å komme seg til 16 runder. Stillingen sto til slutt 16-13 i Astralis sin favør, og samlet 3-1 i kart i best av fem serien fra Katowice.

Dette var forøvrig Håvard «rain» Nygaard sin første finale fra en stor turnerin. NiKo gikk opp som den store stjernen for laget og sto virkelig frem, men til slutt var det ikke nok for et FaZe-lag som i dag møtte en bedre motstander.

Kategorier
Counter-Strike
Ingen kommentar

Legg igjen en kommentar

Relaterte artikler