Bli kjent med ROOT_SolO

Lær mer om gutten som blir kalt "esportens Martin Ødegaard" ...
600px-SolO_gigacon_2

Lær litt om supertalentet!

 

SolO facts:

 • Alder: 15 år
 • Lag: ROOT-Gaming
 • Spillrase: Zerg
 • Yndlingsspiller: Snute eller Hydra
 • Norske turneringer vunnet: 2
 • Utenlandske turneringer vunnet: 0
 • Total pengepremie ifølge esportsearnings.com: $1,408.85
 • Stream
 • Twitter

 

Tobias «SolO» Glenne er kjent for de fleste norske StarCraft fans. Allerede i 2012, som 12-åring klarte SolO det de fleste ikke klarer: Han fikk promotion til Master League. De neste årene brukte han tiden til å klatre enda mer, først til Grandmaster League, så til hovedlaget til Nord-Amerikas største lag, ROOT-Gaming. Han klarte også å vinne The Gathering 2014 og Drømmelan 2014 mot henholdsvis Kjell «Poseidon» Lunden og Jakob «Icho» Hedenstad.

-Jeg ble veldig glad når jeg ble promotet til ROOT, det ga meg ganske mye motivasjon. SolO om å bli en del av ROOT-Gaming.

De neste årene ble vanskelig for SolO, ungutten var nemlig offer for World Championship Series (WCS) aldersgrense på 16 år. Dette gjorde 2015 til et mellomår for ungutten, og satte kanskje utviklingen noe tilbake. Etter endringene i WCS systemet har nå SolO fått tilbake lysten for StarCraft. Mer streaming og gaming enn 2015, med blant andre Jens «Snute» Aasgaard som treningspartner. Det virker som om ting virkelig har snudd for Norges kanskje største esport talent.

Laghistoriensolo

SolO begynte sin StarCraft karrière i Team Happy People, hvor han spilte i den første Norwegian Clan League (NCL). Etter en fin periode i Norges største lag, gikk veien videre til Aposis Gaming, og hverdagen som StarCraft spiller ble mer strukturert. Med Aposis tok SolO steget videre og var på Aposis laget som dominerte NCL i en lengre periode.

-Jeg husker det var veldig moro å gå fra et casual lag som Team Happy People, til et lag som var i norgestoppen og med spillere jeg kunne dra på lans sammen med, forteller den snart 16 år gamle SolO

SEED-Gaming, eller ROOT-Academy, så dagens lys september 2013. Den norske unggutten var med fra starten av, og begynte da sin internasjonale reise. Nye turneringer, individuelle og lagbaserte ventet da 13-år gamle SolO. SEED reisen varte i litt over ett år før han midt i DreamHack: Stockholm 2014 ble tatt inn i varmen av Paulo «CatZ» Vizcarra og resten av ROOT gjengen.

En ny start

2016 blir spennende med tanke på SolO, han har allerede deltatt på flere kvalifiseringer enn 2015 når det kommer til WCS. To IEM Katowice kvalifiseringer er gått, og litt uflaks og harde bracketer har satt en stopper for SolO så langt, men flere muligheter venter i nærmeste fremtid. I tillegg starter også en del norske turneringer opp som stortalented virkelig kan sette sitt preg på.

-Det har vært kult med norske turneringer osv, gøy å konkurrere mot andre nordmenn også. Tror nok ting som telenorligaen har øket motivasjonen en god del. Det er morsomt å ha noen norske turneringer, var jo artig at altiboxligaen ble sendt på sumo, men det er veldig dårlig at jeg aldri ble betalt det jeg vant av premier, forteller det norske talentet.

SolO forbereder seg for øyeblikket til en ny sesong av Gamer.no’s TelenorLiga, hvor storfavoritten Jens «Snute» Aasgaard blir det store hinderet. Det hinderet ble noe mindre da unggutten slo Snute på veien til kvalifikasjon i Ting Open, var det starten på noe stort?

 

Takk til SolO for sitatene i denne artikkelen.

 

Kategorier
Norsk e-sportStarCraft II
Én kommentar
 • Hantypen
  20 Februar 2016 at 17:54

  Flott artikkel, keep ’em coming!

 • Legg igjen en kommentar

  Relaterte artikler