Danskene herjer under IEM Katowice

Mange overraskelser på begge dagene med gruppespill....
iem-5

Det har vært to ekstremt lange dager for lagene i storturneringen Intel Extreme Masters, som finner sted i Katowice, Polen. Hele 12 lag har kjempet om de seks plassene i sluttspillet, og jammen hadde gruppe B noen store overraskelser. 

Gruppe A var den mest åpne av de to delingene av lagene. Høyst forventninger hadde vi vel til Faze og Astralis til å avansere videre til sluttspill. Den siste kvalifiseringsplassen til sluttspillet sto åpen helt til siste slutt da brasilianske Immortals knuste drømmene til Fnatic på Mirage.

Både Immortals, Faze og Astralis endte gruppen med 4-1 resultatmessig, og måtte ut i nok en mini-kvalifisering. Faze slo først Immortals, hvor de deretter slo Astralis, og sikret seg med det førsteplassen i gruppe A. Astralis kjempet lenge og tappert og klarte til slutt å vinne kampen mot Immortals for andreplassen, og forhåpenligvis en litt lettere motstand i kvartfinalen.

rainy

rain og co klare for semfinale.

I gruppe B var det på forhånd klart at enten VP, SK, North eller Na`Vi måtte pakke sakene og forlate IEM. 

Lite visste noen på forhånd at både Virtus.Pro sammen med SK ville starte gruppespillet med skuffende 0-2 resultat. Da disse to lagene skulle møtes i femte kamp var det klart at en av de to ville bli sendt hjem. Virtus.Pro ble til slutt det sterkeste laget og vant kampen 16-14, og sendte med det SK tidlig hjem. Det som til slutt skulle bli en enkel kamp og VP sin 14. strake seier på nuke i LAN-sammenheng, ble noe helt annet. Heroic sjokkerte og sendte ikke bare VP på hode og rompa ut av turneringen, de sikret seg også den verdifulle førsteplassen i gruppen og direkte kvalifisering til semifinale.

Pasha og Snax må se sluttspillet fra tribunen i Spodek Arena.

Pasha og Snax må se sluttspillet fra tribunen i Spodek Arena.

Etter at Ruben «RUBINO» Villarroel takket for seg i North, og Joakim «Jkaem» Myrbostad forlot FaZe er det kun en nordmann igjen i CS:GOs argeste nivå.

Sammen med sitt FaZe-lag imponerte Håvard «rain» Nygaard og resten av laget stort. De toppet som nevnt gruppen og er i likhet med danskene i Heroic sikret seg en semifinaleplass. Laget vil møte vinneren av North og Immortals sin kvartfinale og er allerede sikret en imponerende fjerdeplass.

Laget har alikevel aldri helt nådd toppen av en større turnering, men vil denne helgen ha en stor sjanse til å nå dette. Nyinnkjøpte Nikola «NiKo» Kovač har allerede vist seg å være en gigant for den amerikanske organisasjonen.

Dette er sluttspillet i Intel Extreme Masters Katowice 2017:

Fredag: 12:35 – North vs Immortals – 16.25: – Astralis vs Na`Vi

Lørdag: 12:30 – FaZe vs North/Immortals – 16:20: – Heroic vs Astralis/Na`Vi

Søndag: 18:30 – Finale

Kategorier
Counter-StrikeE-sport
Ingen kommentar

Legg igjen en kommentar

Relaterte artikler