De fem (6) beste Dota 2-lagene fra 2015

Evil Geniuses og Team Secret i front.
zai-team-secret-esl-one-frankfurt

Gamermag har gleden av å kåre de fem (6) beste lagene gjennom 2015 fra start til slutt. 

Sumail-3

Nummer 1: Evil Geniuses

De nordamerikanske gutta vant kanskje «bare» fire turneringer, men når to av disse var Dota 2 Asian Championships 2015 (DAC) og The International 2015 (TI5) er det vanskelig å overse dem for førsteplassen på denne listen. Team Secret hadde nok den høyeste toppen, men EG var gjennom hele 2015 en trussel til enhver turnering de deltok på. Laget dro inn vanvittige 76 millioner kroner, og var den soleklare lederen av premiepottene over 2015.

Det var allikevel ikke tydelig at dette kom til å bli EG sitt beste år innen Dota 2 noensinne. Laget mistet Artour «Arteezy» Babaev og Ludwig «Zai» Wåhlberg noen dager etter det nye året var i gang. De fleste måpte nok litt da EG svarte med å hente inn den ukjente kometen Syed Sumail «Suma1L» Hassan, som hadde lagd sitt navn i den presisjetunge ligaen, NADotA Elite League (NEL) gjennom 2014. For å fylle tomrommet etter Wåhlberg falt valget på tidligere Cloud9 spiller, Kurtis «Aui_2000» Ling som nettopp ble fjernet fra sistnevnte sitt lag.

Sultne på suksess overrasket de hele verden da de banket Team Secret ut av DAC med en enkel 2-0 seier i semifinalen. Secret gikk i gjennom gruppespillet med 15-0, slet mot flere lag, men det var først da de møtte Suma1L og co at laget røyk ut. Etter seieren i Dota Pit sesong tre samme måned falt EG tilbake fra tronen. Laget gikk mange måneder før de skulle vinne en turnering igjen, samtidig som de tapte flere finaler på rad mot Secret under The Summit 3 og ESL One Frankfurt blant annet. De onde geniene kom allikevel sterkere tilbake enn folk flest forventet da de vant 60 millioner kroner under The International 2015 etter seier mot CDEC. Laget avsluttet 2015 med prikken over i’en med seier ved The Summit 4.

Spillere og seiere i 2015:

 1. Canada Artour «Arteezy» Babaev
 2. Pakistan Syed Sumail «Suma1L» Hassan
 3. United States Saahil «UNiVeRsE» Arora
 4. United States Clinton «Fear» Loomis
 5. United States Peter «ppd» Dager

Kurtis «Aui_2000» Ling ble erstattet av Babaev den 14. august 2015. 

 • 1. Dota 2 Asian Championships 2015 – 11.5 millioner kroner.
 • 1. Dota Pit League Season 3 – 1.1 millioner kroner.
 • 1. The International 2015 – 60 millioner kroner.
 • 1. The Summit 4 – 441 000 kroner.

 

team secretesl

Nummer 2: Team Secret

Hadde det ikke vært for at Team Secret dreit i buksa når det gjaldt så mest under både DAC 2015 og The International 2015 skulle jeg gjerne ha plassert dem på førsteplassen. Laget som ble satt sammen da Arteezy og Zai kom inn, sammen med S4, Puppey og Kuroky er for min del et av de beste lagene noensinne satt sammen. Kun tidligere lag som EHOME, Virtus.Pro Na`Vi, SK, MYM og KS.Int har vært like dominante som det Secret visste i gjennom store deler før stjernelaget ble splittet opp.

Etter fadesen ved The International 2015 gikk spillerne fra hverandre og ryktene om lagets undergang ble raskt lagt frem. Men kapteinen, Clement «Puppey» Ivanov ønsket ikke å gi opp Team Secret for denne gang. Inn kom tidligere Cloud9 og No Tidehunter spiller, Jacky «EternalEnvy» Mao, Aliwi «W33» Omar, Rasmus «MiSeRy» Filipsen og Johan «pieliedie» Åström. Laget brukte ikke lange tiden på å vise at Secret fortsatt er å regne med i toppen av eliten. Secret tok to førsteplasser på rad under MLG World Finals og Nanyang Dota 2 Championships, men tapte i finalen 1-3 mot OG under Frankfurt Major 2015.

Spillere og seiere i 2015

 1. Canada Jacky «EternalEnvy» Mao
 2. Romania Aliwi «W33» Omar
 3. Denmark Rasmus «MiSeRy» Filipsen
 4. Estonia Clement «Puppey» Ivanov
 5. Sweden Johan «pieliedie» Åström

Tidligere spillere: Artour «Arteezy» Babaev, Gustav «S4» Magnusson, Ludwig «Zai» Wåhlberg og Kuro «KuroKy» Salehi Takhasomi. 

 • 1. The Summit 3 – 1 million kroner.
 • 1. MarsTV Dota 2 League 2015 Spring – 970 000 kroner.
 • 1. ESL One Frankfurt 2015 – 1 million kroner.
 • 1. MLG World Finals – 1 million kroner
 • 1. Nanyang Dota 2 Championships – 1 million kroner.

vicigaming321

Nummer 3: Vici Gaming

I gjennom hele 2015 har Vici Gaming slitt med å finne tilbake til sin gamle personlighet. På den tiden et hvert lag pisset i buksa i det de så FY sin Rubick, eller da enten Burning, Hao eller Black fikk hendene sine på Anti Mage. Allikevel var 2015 et positivt år for veteranene fra Kina, i det minste økonomisk sett.

Laget har selvfølgelig hatt gode og dårlige perioder i løpet av året, men har slitt med å nå den siste høyden for å kunne vinne turneringer. Laget står med kun to fattige seiere i nokså små turneringer, StarLadder sesong 12 og VPGame Pro League. Sistnevnte tjente de kun rundt 100 000 kroner på. Men har det vært en storturnering, så har Vici vært der. Laget har blant annet andreplasser fra Dota 2 Champions League sesong 5, i-league sesong 3, Nanyang Dota 2 Championships og Dota 2 Asian Championships (DAC). Deres fjerdeplass fra The International 2015 sikret dem også en liten slant kroner og med det tredjeplassen på denne listen.

Vici Gaming har stort sett beholdt den samme kjernen det siste året utenom spilleren i posisjon 1. Etter DAC fikk Dominik «Black^» Reitmeier sparken i klubben. Erstatteren Chen «Hao» Zhihao fikk seks måneder i sin stol før legenden av legender, Xu «Burning» Zhilei tok over rollen tidlig i september. Laget går nå inn i 2016 med et svært sterkt lag som jeg blir noe overraskende over om ikke presterer bedre enn i fjor. Blir dette året Burning endelig vinner The International?

Spillere og seiere  2015:

 1. China Xu «Burning» Zhilei
 2. China  Xie «Super» Junhao
 3. Singapore  Daryl Koh «iceiceice» Pei Xiang
 4. China  Xu «Fy» Linsen
 5. China  Lu «Fenrir» Chao

Dominik «Black^» Reitmeier og Chen «Hao» Zhihao var begge en del av laget i løpet av 2015.

 • 1. VPGame Pro League – 100 000 kroner
 • 1. Star Ladder Star Series Season 12 – 600 000 kroner.
 • The Summit 4 – kinesiske kvalifisering – 0 kroner.

rotk lgd

Lag nummer 4: LGD Gaming

LGD har vært et lag å regne med i mange år nå. Laget har plassert seg på niende, femte og to tredjeplasser fra The International. LGD har hatt tidligere giganter som ChuaN, YYF, xiao8, 830 og Faith. De har generelt hatt et godt år sett bortfra at laget har slitt utenfor Kina. I hjemlandet har de seiere i turneringer som G-League 2015, MarsTV og seiere i både sesong to og tre av i-League. En turnering laget har vunnet tre ganger på rad. I andre turneringer har de blant annet en tredjeplass fra The International, fjerdeplass under The Summit 4 og 7-8. plass ved både MLG World Finals og Frankfurt Major.

Etter TI5 gikk dessverre Zhang «xiao8» Ning og Yao «Yao» Zhengzheng innaktive, men er listet som reserver for laget de har spilt for i mange år. Laget har en god kjerne i veteranspillere som Bai «rOtk» Fan, Liu «Sylar» Jiajun og Lei «MMY!» Zengrong, samt talentet Lu «Maybe» Yao som ble hentet inn i mars måneden.

Spillere og seiere i 2015:

 1. China Lia «Sylar» Jiajun
 2. China Lu»Maybe» Yao
 3. China Bai «rOtk» Fan
 4. China Lei «MMY!» Zengrong
 5. Macao Liang «DDC» Faming

Zhang «xiao8» Ning og Yao «Yao» Zhengzheng er listet som reserver etter å ha trekt seg etter The International 2015. 

 • 1. i-League Season 2 – 500 000 kroner.
 • MarsTV 2015 Chinese League – 260 000 kroner.
 • i-League Season 3 – 1.8 millioner kroner.
 • WCA 2015 Chinese Qualifier – 400 000 kroner.
 • G-League 2015 – 300 000 kroner.

CDEC TI5

Lag nummer 5a: CDEC Gaming

CDEC CDEC CDEC… Hva skal man si? Det er ikke en sjel i verden som trodde at CDEC skulle gjøre det virkelig bra under The International 2015, hvor de skulle få sitt store gjennombrudd. Laget kom som en sky gjennom Wildcard-kvalifiseringen og overrasket alle der de plutselig var i den øvre delen av sluttspillet. Det hjalp nok ellers lite da de banket ut storlagene Cloud9 og LGD, før de ble alles favoritt ved å slå en av de store favorittene, Evil Geniuses i semifinalen og ble første lag til finalen. De spilte så vanvittig bra og morsomt, men det holdt dessverre ikke helt inn. Deres svakheter ble mer og mer synliggjort jo lenger laget kom i turneringen og tapet kom da EG fikk revansje i finalen med en 3-1 seier i best av fem finalen.

Allikevel, CDEC gråt nok ikke da de dro inn 25 millioner kroner. Før dette hadde laget fra sin oppstart i 2014 tjent rundt 750 000 kroner. Men laget skulle vise verden de neste ukene at dette ikke var et enkelttilfelle. Med 3-4. plass under både MLG World Finals og ESL New York visste laget at de fortsatt var å regne med i toppen. En 5-6. plass ble det også ved Frankfurt Major 2015, før de tronet året med førsteplassen ved ECL 2015 Dota 2 Autumn og samlet inn 180 000 kroner.

Laget vil nå kjempe videre i 2016 med de samme spillerne de har hatt siden tidlig 2015. Om de klarer å holde toppnivået blir spennende å se.

Spillere og seiere i 2015:

 1. China Sun «Agressif» Zheng
 2. China Huang «Shiki» Jiwei
 3. China Chen «Xz» Zezhi
 4. China Fu «Q» Bin
 5. China Liu «Garder» Xinzhou
 • 1. ECL 2015 Dota 2 Autumn – 180 000 kroner

Virtus.Pro_1

Lag nummer 5b: Virtus.Pro

Mens Virtus.Pro ikke vært blant de aller beste lagene i de store turneringene har de spilt godt jevnt og trutt gjennom hele året som sikret dem en plass på denne listen. Laget har seiere ved turneringer som Esportal Dota 2 League, D2CL Christmas Charity Magic og ASUS ROG DreamLeague Season 3. Ved siden av dette har de plassert seg godt ved flere av de større turneringene. Blant annet kan vi se 5-6. plass ved The International 2015, MLG World Finals og Nanyang Dota 2 Championships.

VP gjorde en av de større overraskelse ved The International ved å slå ut den nokså svekket forhåndsfavoritten, Team Secret. Laget gjorde det dårlig i de innledende rundene og måtte kjempe seg fra den nedre delen av sluttspillet. Her sendte de både Fnatic og CompLexity hjem, før de gjorde det samme med Team Secret, dessverre for det russiske laget gikk det dårligere når de møtte giganten i LGD som laget kjøttboller av bjørnene fra øst.

Virtus.Pro er et av de få lagene i øst i Europa som i det store og hele har holdt samme lag over lenger tid. I desember i fjor ble det slutt på Ilya «Illidan» Pivcaev sin mangeårige tjeneste som soldat for organisasjonen og ble byttet ut mot Empire sin Airat «Silent» Gaziev. Pivcaev har siden jobbet seg opp som den høyest rangerte spilleren i Dota med over 8250 poeng.

Spillere og seiere i 2015:

 1. Russian Federation Airat «Silent» Gaziev
 2. Russian Federation Sergey «G» Bragin
 3. Ukraine Alexander «DkPhobos» Kucheria
 4. Ukraine Ilya «Lil» Ilyuk
 5. Belarus Artsiom «fng» Barshack

Andre desember ble Ilya «Illidan» Pivcaev  byttet ut med Airat «Silent» Gaziev. 

 • 1. ASUS ROG DreamLeague Season 3 – 486 000
 • 1. Esportal Dota 2 League – 288 000
 • 1. D2CL Christmas Charity Magic – 180 000

Neste uke kommer det en topp fem liste over spillere. Hvem tror du kommer med?

Kategorier
Dota 2
Ingen kommentar

Legg igjen en kommentar

Relaterte artikler