Derfor vinner SK i Katowice

Kanskje et av de mest spennende turneringene de siste 12 månedene....
iem-katowice-2015 (1)

SK Gaming dundret til med å vinne to major-seiere på rad, med MLG og Colombus i fjor. I år er det like sterke, om ikke sterkere etter spillerbyttet. 

I CS:GO har 2017 startet eksplosivt. Astralis og Virtus.Pro er absolutt giganter med hver sin seier under henholdsvis ELEAGUE Major og DreamHack Masters i Las Vegas. Na`Vi er noen små endringer unna å dominere og to svenske lag som den siste tiden har slitt stort den siste tiden, skal nå prøve å finne lykken. Kanskje spesielt er det mye press på Fnatic gående inn i den prestisjefylte turneringen etter å ha fått tilbake både Jesper «JW» Wecksell og Robin «flusha» Rönnquist fra GODSENT.

I samme land har vi et NiP som vant tre turneringer i fjor, DreamHack Masters i Malmø, StarLadder og IEM Oakland. Ironisk nok kom alle disse relativt overraskende, la oss se. NiP slet stort under DreamHack på hjemmebane og var nær ved å bli slått ut i gruppespillet, men sjokkerte da de sendte danskene i Astralis hjem raskt. Mot sluttspillet spilte de på seg mer og mer selvtillit og knuste Na`Vi 2-0. I Starladder måtte de stille med Maikel «Maikelele» Bill som reservespiller, men vant allikevel. For IEM Oakland kom unggutten Jacob «pyth» Mourujärvi tilbake og NiP vant igjen en stor turnering. Etter dette har laget funnet seg gående langsomt ned en bratt bakke.

nip-malmø masters

Bilde: HLTV.org

SK Gaming måtte bruke tidligere FaZe-spiller, Ricardo «fox» Pacheco, under ELEAGUE Major, mens de endelig kunne bruke sin nye spiller, João «felps» Vasconcellos fra Immortals, under DreamHack. Nå har laget fått tid sammen og skal jobbe seg mot enda en finale i Katowice.

Dette skjer, eller ikke, i gruppe A

Det er en total av 12 lag gående inn i turneringen. Seks av disse vil gå mot kvart- og semifinale hvor det beste laget fra hver gruppe går direkte til semifinale, mens andre- og tredjeplassen tar kvartfinaleplassene. I gruppe A er mest sannsynlig den mest åpne gruppen og vanskeligst å se hvem som går direkte videre. Astralis er det eneste laget her jeg virkelig blir tatt på sengen av om de må reise tidlig hjem. NiP er som nevnt et stort spørsmålstegn, Optic har vist alt annen en god form den siste tiden, Fnatic vet ingen hva de kan finne på og Immortals skal kjempe med både nebb og klør om de skal ha tro på sluttspillet. Siste lag er FaZe med den norske stjernen Håvard «rain» Nygaard og nylig innkjøpte Nikola «NiKo» Kovač fra Mousesports.

Gamermag har tro på at Astralis topper gruppen foran FaZe, derretter sniker Fnatic seg med videre inn som tredjeplassen.

niko

NiKo må være den største stjernen under Katowice og FaZe skal vinne turneringen. Bilde: HLTV.org

 

Gruppe B, noe hardere. 

Gruppe B syntes jeg synd på et lag. Det er laget av SK, VP, North og Na`Vi som ikke går videre. Alle disse er bunnsolide lag alle gjerne vil se videre i turneringen, men et av disse vil dra hjem. Bare å glemme Cloud9 og Heroic i dette gruppespillet. Toget hjem har allerede reist for disse og Jordan «n0thing» Gilbert og gjengen kan like greit booke hjemreisen for torsdag kveld. Selv om Gabriel «FalleN» Toledo og Janusz «Snax» Pogorzelski skulle falle sammen på scenen vil nok disse lagene fortsatt klatre videre. North og Na`Vi vil begge måtte stille med sitt absolutt beste om de skal klare seg videre. Jeg våger uansett å tro at Na`Vi fortsatt ikke er stabile nok, og taper mot North om sluttspillet.

Sluttspillet fortsetter på fredag, lørdag og søndag. Det er noen virkelig giganter i denne turneringen som kommer til å skyte veldig hardt og det blir nok skapt en god del fragmovies her fra.

SK Gaming har spilt godt og har de to beste spillerne på laget i lagoppstillingen. De har nå fått god tid til å sette inn João «felps» Vasconcellos i laget og en vil nok se et veldig forskjellig SK enn fra både ELEAGUE Major og DreamHack Las Vegas.

Vil SK komme sterkt tilbake å vinne Katowice? Bilde: ESL/Helena Kristiansson

Vil SK komme sterkt tilbake å vinne Katowice?
Bilde: ESL/Helena Kristiansson

 

Gamermag vil være live fra Katowice og komme med daglige oppdateringer. Boom!

Kategorier
Counter-Strike
Ingen kommentar

Legg igjen en kommentar

Relaterte artikler