Dota 2-entusiasten Kjetil Jansrud er årets forbilde

"Noen kompiser synes kanskje det er rart at jeg spiller etter å ha tatt OL-medalje tidligere på dagen."
Foto: Dagbladet.no
Foto: Dagbladet.no

Under årets idrettsgalla var det Kjetil Jansrud som stakk av med den prestisjetunge prisen, årets forbilde. Årets forbilde er det ingen nominerte og det er juryen som selv bestemmer vinneren. 

Kjetil Jansrud startet sin karriere som alpinist allerede i 2001/2002 sesongen i en alder av 16 år. Jansrud er oppvokst på Vinstra etter å ha flyttet med familien fra Stavanger da han var tre år gammel. Etter flere år i skyggen av de mer kjente og rutinerte alpiniste fløy han frem mot slutten av 2000 tallet og fikk sin første pallplassering i 2009. Siden det har han tatt 28 nye pallplasseringer i verdenscupen hvor 11 av disse er seire. Han står også med både gull og bronse fra OL i Sotsjii, samt et sølv fra OL i Vancouver i 2010.

På fritiden er Jansrud utøverambassadør for Right to play, sammen med blant annet norske Suzann Pettersen og Mats Zuccarello Aasen fra NHL.

Han har tidligere nevnt flere ganger at han er en ivrig Dota 2-spiller og var blant annet å se i Dagbladet sin serie Spillhjerte i episode fire. Her fikk vi se deler av en kamp nordmannen spiller, hvor han også forteller om hans stadige forsøk på å legge skylden på lagkameratene når ting går galt. Jansrud var dessverre ikke tilstede, men ga fra seg et meget interessant under E-sportdagen som foregikk 21. august i lokalene til Telenor Expo på Fornebu.

Visste du at samtlige spillere på amerikanske Evil Geniuses som blant annet vant både DAC og The International 2015 tjente mer enn Kjetil Jansrud, Marit Bjørgen og Therese Johaug gjorde til sammen i 2014? Gutta fra EG dro nemlig med seg over 15 millioner norske kroner i premiepenger per person. Forøvrig skal ryktene ha det til at selv med  tap i hver turnering kan guttene le hele veien til banken. Arteezy og co tjener visst et sekssifret beløp fra organisasjonen som tilsvarer omtrent en million kroner i minimum.

Om Kjetil Jansrud skulle bli tidlig pensjonist så har han i verste fall en plan b å trekke seg tilbake til. Kanskje vi ser Jansrud delta med et norsk lag under The International 2023 om noen år.

Bilde: Dagbladet.no

Kategorier
Dota 2
Ingen kommentar

Legg igjen en kommentar

Relaterte artikler