Endelig har Norge fått en Counter-Strike-Mester

Ruben Villaroel ender mer enn tiårig seierstørke for Norge...
rubino_globalesports

EPICENTER Moscow ble arrangert over hele ni dager, og noe overraskende kunne Dignitas heve det massive trofeet, og ikke minst innkassere 250 000 dollar i pengepremier.

Første norske mester i Counter-Strike: Global Offensiv ender mangeårig norsk tørkeperiode
Selv om Norge har flere mestere i Counter-Strike, så er Ruben «RUBINO» Villaroel landets første mester i en betydningsfull turnering som dette. Den kunne han feire med sine fire danske lagkamerater som overrasket hele den internasjonale scenen med sitt storspill i Moskva. Dette er også første gangen en nordmann spiller finale i en turnering med denne prestisjen, og utenom Joakim «jkaem» Myrbostad og Håvard «rain» Nygårds triumf under fjorårets Gaming Paradise i september, må vi helt tilbake til 2006 da helnorske MeetYourMakers tapte finalen mot svenske fnatic.

Nordmannen har i senere tid fått kjenne på litt kritikk fra både eksperter og miljøet for sitt spill, men i Moskva hadde Villaroel en flott individuel turnering. Etter ett rolig gruppespill toppet nordmannen rating-listene for sitt lag i kvartfinalen mot Olof «Olofmeister» Kajbjer sitt fnatic. I semifinalen mot Na’Vi klokket han inn beskjedne 57-58 i K/D (Kill/Death-ratio red.anm) før han leverte nest best, når det gjaldt som mest i finalen mot Virtus.Pro.

rubino_dignitas

Ruben «RUBINO» Villaroel FOTO: HLTV.org

Ønsker du å lære mer om norske Counter-Strike-mestere og gamle storheter anbefaler vi disse artiklene:
Team NoA
Team Catch-Gamer
Team9
eoLithic

Danmarks første seier i en storturnering
Dignitas har i lang tid vært sett på som lillebror i Danmark, etter flagskipet i Astralis. De siste månedene har dog snudd dette helt på hodet. I Mai hentet Astralis inn det som var Dignitas mest spennende spiller i Markus «Kjaerby» Kjærby. Hvor rutinerte René «cajunb» Borg måtte gå motsatt vei.

For mange virket dette som et fordelaktig bytte for Astralis, men i ettertid vil nok mange påstå at det var Borg som kom best ut av prosessen. Dignitas viste fortsatt god progresjon, men det var ikke før Emil «Magiskb0Y» Reif kom inn for en underpresterende Jesper «TENZKI» Plougmann i juli at det virkelig tok av for danskene. Litt over tre måneder senere er det altså Dignitas som har tatt en av årets mest prestisjetunge trofeer med hjem, og kan ikke bare kalle seg Danmarks beste Counter-Strike-lag, men også et av verdens beste lag for øyeblikket.

Prestisjetung turnering
Selv om EPICENTER ikke er et Valve-sponset arrangement, vil mange mene at størrelsen og premiepotten rettferdigjør turneringens status på lik linje med en Valve-sponset Major, hva prestisjen angår. Verdens aller beste lag var på deltakerlisten med få unntak, og Dignitas måtte i tur og orden slå ut lag som fnatic, Na’Vi og i finalen polakkene i Virtus.Pro.

Dignitas består av følgende fem:
 Emil ‘Magiskb0Y’ Reif
Ruben ‘RUBINO’ Villarroel
René ‘cajunb’ Borg
Kristian ‘k0nfig’ Wienecke
Mathias ‘MSL’ Lauridsen

Sluttplasseringene
1. dignitas – $250,000
2. Virtus.pro – $100,000
3-4. SK – $40,000
3-4. Natus Vincere – $40,000
5-6. G2 –  $15,000
5-6. fnatic –  $15,000
7-8. NiP –  $15,000
7-8. HellRaisers –  $15,000

Gamermag ønsker å gratulere Villaroel med seieren og håper det blir den første av mange fremover.

Til informasjon har ikke Gamermag valgt å sammenligne H2K sin seier på The Assembly, eller FaZe Clan sin seier under Gaming Paradise da disse ikke er å anerkjenne på lik linje som EPICENTER. 

Ønsker du å skrive for Gamermag? Vi søker flere e-sport-entusiaster. Les mer her.

 

Kategorier
Counter-StrikeE-sportGenereltNorsk e-sport
Ingen kommentar

Legg igjen en kommentar

Relaterte artikler