Fransk seier i DreamHack: Leipzig

"Tomorrow I'll have to prove everything all over again, but today i am the fucking best"
2511-dreamhack-winter-championship-2012-header-lrg

Franskmannen Théo «PtitDrogo» Freydière vant den første World Championship Series (WCS) turneringen etter region lock.

Spenningen rundt DreamHack Open: Leipzig var stor i forkant. Dette blir vårt første innblikk i en turnering hvor den koreanske kontigenten var nedsatt til bare de som bor utenfor Korea. Hvordan ville de to koreanerne Kim «viOLet» Dong Hwan og Shin «Hydra» Dong Won gjøre det? De fleste mente at finalen ville stå mellom disse to spillerne, om de ikke møttes før den tid. Det var også knyttet spenning rundt Dario «TLO» Wünsch. «WunderWünsch» hadde fordelen av hjemmebane, ville han eller koreanerne nå helt opp?

«Korean-killer» Bly

twitter.com/starcraft

twitter.com/starcraft

Den ukrainske zergen Aleksandr «Bly» Svusuyk hadde andre planer derimot. I kvartfinalen ventet Hydra, som tok en rask 2-0 ledelse og ting så ut som de bruker, med koreaneren i sikker ledelse. Bly fikk roet nervene, og tok først Dusk Towers, og som vanlig gikk også Ulrena til ukraineren. Da Ruins of Seras ble lastet inn var det nesten ingen tvil lenger, Bly skulle til semifinalen. I intervjuet så vi en energisk og overlykkelig zerg, som påsto at når Hydra var slått, skulle ikke ViOLet bli noe problem, ingen var klar over hvor sant det skulle bli. 3-0 ble scoren, og Bly var sikret plass i finalen.

På andre siden av RO16 bracketen fant vi den eneste terran spilleren, Marc «uThermal» Schlappi. Turneringen hadde til da sett protoss spillere slå ut alle terrans de kom opp mot.Og når Kevin «Harstem» de Koning skulle ta seg av uThermal i den siste RO16 kampen for dagen, fikk vi se noe sjeldent: en terran slå en protoss. Nok en protoss i Tobias «ShoWTimE» Sieber skulle falle før uThermals reise i DreamHack tok slutt, mot den tredje og siste protossen i rekken, PtitDrogo.

«Les Bleus» stikker av med seieren

Den franske MyInsanity spilleren viste god form gjennom hele turneringen. Christoffer «Namshar» Kolmodin og Alex «Neeb» Sunderhaft i er bare noen av navnene PtitDrogo måtte gjennom før han kunne ta del i finalen. Der ventet som sagt Bly, som ikke levde opp til sine to foregående kamper. Etter to meget jevne kamper sto det 1-1, men etter det viste PtitDrogo klasse. 4-1 ble sluttresultatet og franskmannen viste like god form i seiersintervjuet.

«Tomorrow I’ll have to prove everything all over again, but today i am the fucking best» var ordene som kom ut av PtitDrogo, før han møtte den tøffeste motstanderen DreamHack har å tilby: Champagnen. Den fryktede «final boss» som ingen StarCraft spiller så langt har funnet ut av klarte nok en gang å overvinne DreamHacks StarCraft 2 seierherre.

En av champagnens mange offer. Fra teamliquid.net

En av champagnens mange offer. Fra teamliquid.net

Og så var DreamHack over for denne gang. og det var for det meste positivitet som kom ut fra den første region lock-ede WCS eventen. Bedre intervjuer og fortsatt spennende kamper satte en viss stopper for de som klaget på region lock, og passion blant både seere og spillere virker større enn noen gang.

Kategorier
StarCraft II
Ingen kommentar

Legg igjen en kommentar

Relaterte artikler