Norge skuffet i WC-kvalifiseringen

Ingen LAN-finaler for de norske gutta i år...
twc

Norge klarte til slutt ikke å vinne over Polen i den avgjørende kampen, og må dermed se verdensmesterskapet i CS:GO fra sofakroken hjemme.

Norge har hatt en tøff periode den siste tiden. Etter at Norge tapte 16-10 mot Kazakhstan på de_cache, var det mange som satte spørsmålstegn ved lagkaptein Pål «polly» Kammen sitt laguttak. I andre runde møtte vi Portugal, et lag som på papiret ikke skal være i nærheten av Norge, men det viste seg igjen at nordmennene skulle få det tungt. Resultatet ble til slutt 19-17 til Norge på kartet de_mirage, og etter gode individuelle prestasjoner av Ruben «RUBINO» Villarroel klarte Norge til slutt å krige seg til en seier på overtid.

Polen viste seg sterke

Dermed var det tid for en best-av-3-thriller mot Polen, et lag med spillere som Janusz «snax» Pogorzelski og Filip «neo» Kubski. Første kart ut var de_dust 2, et kart Norge valgte. Nordmennene kom greit i gang og ledet på et tidspunkt 8-0. Det ble jevnt helt mot slutten, og det var ikke før på dobbel overtid at gutta fra Norge avgjorde kampen og vant 22-20. Påfølgende kart var de_mirage, og etter mye frem og tilbake resulterte også dette kartet i overtid. Der ble polakkene for sterke, og vant til slutt 19-17. Siste kart ut var de_cache, og Norge ble fort til smågutter da Polen gikk opp til en solid ledelse på stillingen 11-4 som terrorister. Norge kom seg aldri skikkelig inn i kampen igjen, og tapte til slutt fortjent 16-11. Polen er dermed videre i kampen om LAN-finalene, mens Norge blir hjemme.

Til ettertanke

I ettertid av kampene har det vært diskutert om lagkaptein Pål «polly» Kammen gjorde rett i sitt laguttak. Norge var favoritter bak Polen til å komme seg ut av en nokså enkel gruppe, og det er derfor skuffende at vi ikke topper laget når vi først har muligheten. En av Norge sine store formspillere i Jørgen «cromen» Robertsen ble aldri gitt sjansen, og burde kanskje fått sjansen foran spillere som Bjørn «skurk» Maaren, som har hatt et ganske trøblete år. At kun en spiller fra Norges antatt beste lag ble tatt ut i troppen, men aldri fikk sjansen, er kanskje nok til å vurdere om Norge burde endre lagkaptein foran WC-kvalifiseringene neste år.

Dette resultatet går ned som en stor skuffelse, og det er nå kanskje på tide at Norge får et e-sportforbund som kan tilrettelegge for et strukturert og ordentlig laguttak. Dette for å sikre at uttakene i fremtiden ikke er basert på kameratskap, men på ferdigheter og form på spillerne.

Kategorier
Counter-StrikeNorsk e-sport
Ingen kommentar

Legg igjen en kommentar

Relaterte artikler