Norse vinner Gigacon 2016

Norse ble for sterke for Epiphany Bolt...
Foto: Heidi krutnes
Foto: Heidi krutnes

Norse vant i kveld sin LAN-debut 3-0 mot Epiphhany Bolt, og kan dermed kalle seg årets Gigacon-mestere i CS:GO.

Gigacon åpnet fredag kveld dørene og ønsket over 1000 mennesker velkommen inn på Exporama på Hellerudsletta. Det var knyttet store forventninger til både CS-turneringen og lagene før førstnevnte startet sent fredag kveld. Med lag som Epiphany Bolt, Norse og Plantronics til stede var det forventet å bli en god og spennende turnering.

Norse tapte kun ett eneste kart gjennom hele turneringen, og kom seg dermed ganske lett til finalen. Det andre norske håpet, Epiphany Bolt, måtte derimot se seg slått av Plantronics, og havnet til slutt i lower bracket. Etter en enkel 2-0-seier for Norse, havnet også Plantronics ned i lower bracket, og det var igjen duket for en reprise av best-av-tre-serien mellom svenskene og nordmennene. Etter litt frem og tilbake trakk Eipiphany Bolt til slutt det lengste strået og fikk en plass i finalen.

Siden Norse kom fra upper bracket ledet de allerede 1-0 da finalen startet 17.00 søndag ettermidag.

Spennende finale

Finalen benyttet seg av best-av-fem-formatet og Norse trengte dermed to seire for å vinne hele turneringen. Første kart ut var de_mirage, et kart begge lag er svært gode på. Etter en god start av Epiphany Bolt kom Norse seg inn i kampen igjen, og hadde skaffet seg totalt sju runder som terrorister. Epiphany ønsket å være akkurat like gode, og det ble en svært spennende slutt da kampen måtte avgjøres på overtid. Norse endte til slutt som vinnere på stillingen 19-16, og alt kunne avgjøres på det neste kartet de_train, Norse sitt kartvalg.

Begge lag startet friskt, men det var til slutt Norse som vant den første halvdelen 8-7 som anti-terrorister. Epiphany Bolt skulle heller ikke her være noe dårligere, og tok igjen like mange runder på den defensive siden. Dermed var det klart for enda en overtid på kart nummer to. Begge lag svingte frem og tilbake med ledelse på overtiden, og det måtte dobbel overtid til for at Norse kunne juble. De vant til slutt 22-19 i en kamp som var ytterst spennende.

Gigacon er dermed over for i år, og Norse står nå med sin første LAN-seier sammen, i tillegg til 35.000 kroner.

Dette er Norse:

Norway Morten «zEVES» Vollan
Norway Jon Erik «ztk» Øygarden
Norway Jørgen «cromen» Robertsen
Norway Henrik «becker» Becker
Norway Martin «cENTRYZ» Brandal

Allerede neste helg er Norse på plass i Bergen for å delta på ByLAN, og kan dermed ta sin andre LAN-seier på rad.

Kategorier
Counter-StrikeNorsk e-sport
Ingen kommentar

Legg igjen en kommentar

Relaterte artikler