Preview: ESL Pro League Finals

I morgen starter storturneringen, ESL Pro League Finals.
Fjorårets vinnere, Luminosity, nå kjent som SK. © Dreamhack
Fjorårets vinnere, Luminosity, nå kjent som SK. © Dreamhack

I morgen starter storturneringen ESL Pro League-finalene, som blir spilt i São Paulo, Brasil. Denne består av tolv lag som spiller om den heftige premiepotten på 4 900 000 kroner.

Ruben «RUBINO» Villaroel’s Dignitas kommer rett fra en storseier i Moskva, hvor Dignitas måtte slå ut lag som fnatic, Na’Vi og Virtus.Pro før de tronet øverst på pallen. Denne turneringen er like pretisjetung, om ikke større enn Epicenter, og dette vil bli en enda mer ultimativ test for det nye danske dynastiet.

Turneringen inneholder blant annet det franske laget EnVyUs, som nylig byttet ut Timotheé «DEVIL» Démolon for den franske 1.6-legenden Christophe «SIXER» Xia. Xia spilte tidligere i laget Millenium sammen med flere kjente spillere som Joey «fxy0» Schlosser og Engin «MAJ3R» Kupeli, men er nok mest kjent for sine bragder i 1.6 under Millenium, BURNING, og FACE2FACE-fanen.

FaZe stiller også med ny spiller under ESL Pro League Finals ettersom Fabien «kioShiMa» Fiey måtte gi vekk plassen sin til danske Finn «karrigan» Andersen, les her. Den norske-duoen Joakim «jkaem» Myrbostad og Håvard «rain» Nygaard må vise sterke prestasjoner for FaZe siden de har hatt lite forberedning til ESL Pro League finals, men sterke seiere i kvalifiseringen mot Immortals og Cloud9 gir optimisme før turneringen starter.

Lagoppstillingene er som følger:

Brazil Immortals – zews, lucas, hen1, boltz og felps

European Union mousesports – ChrisJ, NiKo, loWel, Spiidi og denis

Canada OpTic – RUSH, mixwell, stanislaw, NAF og tarik

France EnVyUs – kennyS, SIXER, NBK, apEX og happy

United States Liquid – Hiko, Pimp, jdm64, nitr0 og EliGE 

United States Cloud9 – Stewie2k, autimatic, n0thing, Skadoodle og shroud

Sweden NiP – f0rest, GeT_RiGhT, Maikelele, Xizt og friberg

Brazil SK – FalleN, coldzera, fnx, fer og TACO

European Union FaZe – rain, jkaem, aizy, allu og karrigan 

European UnionNRG – gob b, LEGIJA, tabseN, FugLy og ptr

Denmark Dignitas – MSL, RUBINO, cajunb, k0nfig og Magiskb0Y


Spillformat på ESL Pro League Finals

I gruppespill blir det spilt en best-av-en «round-robin» og videre i sluttspillet av turneringen blir det spilt best-av-tre «single-elimination». Siden det bare er to grupper med tolv lag betyr det at førsteplassen i hver gruppe går direkte til semi-finale nummer en, og to andre lag fra hver gruppe går videre til kvartfinalen.

Onsdag, 26. Oktober
14:30 Gruppe A kamper #1 til #5
21:00 Gruppe B kamper #1 to #4
Torsdag, 27. Oktober
14:30 Gruppe A kamper #6 til #9
19:45 Gruppe B kamper #5 til #9
Fredag, 28. Oktober
14:30 Gruppe A kamper #10 til #15
21:00 Gruppe B kamper #10 til #15
Lørdag, 29. Oktober
19:00 Kvartfinale #1
22:30 Kvartfinale #2
Søndag, 30. Oktober
14:30 Semi-finale #1
19:00 Semi-finale #2
22:30 Grand finale

Gruppe A – Immortals, mousesports, OpTic, EnVyUs og Liquid

I gruppe A er det høyeste rankerte laget i følge HLTV.orgs topp 20-liste,Team Liquid. Laget tok tidligere i juli inn dansken, Jacob «Pimp» Winneche. Denne gruppen er nok den svakeste av de to med tanke på nylige turneringer og resultater. En annen grunn til at dette er den svakeste gruppen er fordi noen av de sterkeste laga, EnVyUs og mousesports, stiller med hver sin nye spiller. Et av lagene i gruppen, fnatic, valgte i går å trekke seg etter de hentet inn Freddy «KRIMZ» Olofsson og mest sannsynlig prioritere å integrere deres gamle lagkamerat inn i spillestilen igjen.

Det franske laget EnVyUs, som nettopp byttet inn Christophe «SIXER» Xia for Timotheé «DEVIL» Démolon, stiller dermed med ferskt blod. Vi tror EnVyUs er i en spennende form og har god kjemi. Dermed tør vi påstå at laget går videre til semifinalen. Hvis ikke EnVyUs kommer seg ut av gruppespillet på ESL Pro League finals, må det diskuteres om EnVyUs fortsatt er et topplag. Vi tror Kenny «kennyS» Schrub og Nathan «NBK» Schmidt blir viktige spillere for EnVyUs under turneringen.

Den internasjonale lagoppstillingen til mousesports som tidligere måtte si farvel til stjernespilleren Tomáš «oskar» Šťastný, har i siste tid vist bedre form. Vi tror mousesports har gode sjanser til å nå sluttspillet dersom stjernespilleren Nikola «NiKo» Kovač treffer skuddene sine, noe han er kjent for å gjøre.

Sist men ikke minst tror Gamermag at amerikanske Liquid går videre til sluttspillet. Laget har tidligere bevist seg veldig sterke på LAN såvel som online, med blant annet andreplass under ESL One Cologne 2016 tidligere i år, samt en tredjeplass fra ESL One New York 2016. Spillerne Jonathan «EliGE» Jablonowski og Josh «jdm64» Marzano må vise muskler om Liquid skal levne noen sjanser for avansement.

Vi tror at EnVyUs stikker av med førsteplassen, samtidig som Liquid og mousesports går videre til kvartfinalene.

Dan "apEX" Madesclare under aksjon. © WESG

Dan «apEX» Madesclare under aksjon. © WESG


Gruppe B – Cloud9, NiP, SK, FaZe, NRG og Dignitas

Denne gruppen blir en vill opplevelse for alle Counter-Strike-fanatikere. Alle lag foruten NRG er etablerte lag internasjonalt og kan være tittelutfordrere på gode dager. I denne gruppen er det vanskelig å peke ut noen klar favoritt, ettersom fem av seks lag er favoritter til å nå langt i turneringen.

Ninjas in Pyjamas som stiller med innhopperen Mikail «Maikelele» Bill for sykemeldte  Jacob «Pyth» Mourujävi, ser endelig ut å ha funnet tilbake formen som gjorde de dominerende i starten av CS:GO. Laget har vist gode prestasjoner og returen av Bill, sammen med en Christopher «GeT_RiGhT» Aalesund i toppform har vært vellykket.

Dignitas er laget som må bevise at Epicenter ikke var et engangstilfelle. Det er ikke forventet at laget klarer å vinne ESL Pro League, men hvis de møter opp med samme styrke som i Moskva, så kan de vinne dette. Det positive faktumet for Dignitas er at Ruben «RUBINO» Villaroel ser ut til å nærme seg toppform igjen, noe som blir en viktig murstein for Dignitas fremover. Vi tror Dignitas kommer ut av denne gruppen med favør mot lag som FaZe, NRG og Cloud9.

Selv om SK har vist en dalende formkurv den siste tiden så forventer vi at laget klarer å komme seg langt på hjemmebane. En bør forvente et stort SK-favorisert publikum under turneringen, noe vi tror SK greier å dra styrke fra. Uansett om lagoppstillingen har vært i dårlig form i det siste blir det noe helt annet å spille på hjemmebane. Vi tror Marcelo «coldzera» David og Lincoln «fnx» Lau blir viktige spillere for SK under ESL Pro League finals.

Vi tipper at NiP går videre til semi-finalen, tett etterfulgt av Dignitas og SK. 

NiP under ASUS Rog Winter 2015 © HLTV.org

NiP under ASUS Rog Winter 2015 © HLTV.org


Slik ser premiefordelingen ut

 1. 1.6 millioner kroner
 2. 730 000 kroner
 3. 370 000 kroner
 4. 370 000 kroner
 5. 290 000 kroner
 6. 290 000 kroner
 7. 250 000 kroner
 8. 250 000 kroner
 9. 210 000 kroner
 10. 210 000 kroner
 11. 165 000 kroner
 12. 165 000 kroner

De to første dagene fra gruppespillet blir spilt inne på ESL sine studioer og sluttspillet blir flyttet til stadiumet, Ginásio do Ibirapuera. Hele turneringen blir strømmet på ESL sin twitch-kanal.

Ønsker du å skrive for Gamermag? Vi søker flere e-sport-entusiaster. Les mer her.

Kategorier
Counter-StrikeE-sportGenerelt
Ingen kommentar

Legg igjen en kommentar

Relaterte artikler