RUBINO: Har stor sans for cromen

Gamermag intervjuer Ruben "RUBINO" Villaroel etter seieren under EPICENTER Moskva...
rubino_wiki

Gamermag har satt seg ned med vår ferske Counter-Strike-mester fra Team Dignitas, Ruben «RUBINO» Villaroel for å drille Counter-Strike-proffen om hans meninger om blant annet Dignitas, den norske Counter-Strike-scenen og mye mer.

rubino

Sist gang en nordmann vant en slik prestisjetung turnering utenom Joakim «jkaem» Myrbostad og Håvard «rain» Nygaards seier under Gamers Paradise, var NoA sin fjerdegenerasjon med Preben «prb» Gammelsæther, Jørgen «XeqtR» Johannessen og Lasse «Xione» Stokkes sist ute med seier under SHG Open i Februar 2006. Her var også verdens beste lag påmeldt. Hvordan føles det å være første nordmann siden 2006 å vinne en så enorm turnering som EPICENTER med 250 000 dollar i førstepremie?

Preben "prb" Gammelsæther var med sist NoA vant i 2006

Preben «prb» Gammelsæther var med sist NoA vant i 2006

 

– Haha nå stiller du et godt spørsmål! Vil jo for det første si at det er en deilig følelse, men helt ærlig har jeg ikke tenkt på det sånn i det hele tatt, for meg er alle turneringer det samme, du setter deg et mål, men selvfølgelig er det å vinne innerst inne det eneste som er greit nok. Men man kan ikke vinne alt heller så man skal jo også se seg stolt med kvart- og semifinaler i slike turneringer.

Med Emil «Magiskb0Y» Reif i lagoppstillingen har dere tatt et stort steg som lag. Hadde dere forventet dette etter at dere mistet Kjaerbye til Astralis?

– Etter vi fikk både René «cajunb» Borg og Magiskb0Yså ble vi som sagt et mye bedre lag, det vil jeg si er også på grunn av all den «firepoweren» vi fikk innad i laget når vi skiftet Jesper «TENZKI» Plougmann ut for Magiskb0Y. Hva vi tenkte etter vi mistet Markus «Kjaerbye» Kjærby var jo selvfølgelig at det var hardt, fordi når han spilte med oss var han desidert vår stjerne i laget, men vi så også det positive med at han ble byttet for cajunb som kom inn med mye rutine og kunne også ta opp awpen ( som vi hadde store problemer med). Så alt i alt følte vi at vi tjente mer enn vi mistet.

Mange regner dere nå som et topp fire-lag i verden, men før EPICENTER var dere mer en outsider i manges øyne. Tror du det vil bli vanskeligere å levere gode resultater nå som lag er mer klar over nivået dere besitter?

– Jeg vil si at etter flere turneringer vi har deltatt i, så har folk fått mer respekt for oss. Det merker vi også med hvordan vi får gjennomføre våre taktikker nå, og hvordan det var før. Alt har med selvtillitt og gjøre, vi startet bra og fortsatte med det, lærte av våre feil og forbedret de til hvert arrangement. Selvfølgelig det å holde seg i toppen er mye vanskeligere enn å komme seg til toppen, men jeg ser ikke hvordan vi kan falle mye i nivå, fordi jeg føler vi har det som trengs for å være stabil.

Når dette intervjuet blir skrevet har dere for øyeblikket to seiere og et tap i ESL Pro League. Hva er målsettingen for denne turneringen, og vil dere nå den?

– Nå svarer jeg jo selvfølgelig etter vi er ute av turneringen, men vår målsetning var å komme til semifinale, men vi så store muligheter til å ta hele eventet, vi var en av favorittene her etter vår prestasjon til EPICENTER, men som jeg sa tidligere er det lettere å komme seg til toppen enn å holde seg der. Vi var ikke klare til å komme til semifinalen her, det kunne man godt merke. Så vi må bare hjem og forbedre oss, det er her den harde oppgaven kommer, og holde seg her!

Ruben "RUBINO" Villaroel hadde et flott event under EPICENTER og endte på respektable 1.02 i rating

Ruben «RUBINO» Villaroel hadde et flott event under EPICENTER og endte på respektable 1.02 i rating

Magiskb0Y var EPICENTERs «most valuable player» blant ekspertene, men annonserte på twitter før åpningskampen at han hadde blitt syk, likevel leverte han varene 26-6 og 2.28 i rating mot NRG til tross for dette. Hva er dine tanker om magisk?

Magiskb0Y er et stort talent, han var som sagt «most vvaluable player» på EPICENTER der bare gode lag og spillere var med, så bare det er en syk prestasjon. Han ble matforgiftet dagen før og følte seg ikke helt vell, men han ga 100% av seg selv og prøvde, og som du ser så fungerte det for han :-)

magisk

Emil «Magiskb0Y» Reif har levert solid for Dignitas etter at han kom fra det som nå er blitt Heroic.

Joakim «jkaem» Myrbostad sa i et intervju til HLTV for litt siden at han kunne tenke seg et helnorsk lag igjen, hvordan stiller du deg til det nå?

– Det er jo selvfølgelig noe vi alltid har hatt lyst til å komme tilbake til, fordi vi er gode venner og vil representere Norge på best mulig måte. Men når det skjer er jo et annet spørsmål. Det kan være fra ett år til fem år, hvem vet. Akkurat nå tror jeg vi tre (rain, jkaem og RUBINO red.anm) er fornøyde med våre lag, så utskiftninger jeg veldig sikker på at man ikke vil se desverre!

Den danske scenen florerer over av gode lag som Dignitas, Astralis, Heroic, Alpha og Tricked. Hva må til i den norske scenen for at vi skal blomstre opp like mange talenter som Danmark har?

– Godt spørsmål, har også tenkt på det et stykke tid, men tror det Danmark har som fordel at i de fleste lag som er innad toppen, har spillere som også har spilt profesjonelt 1.6 og Source, der vi i Norge egentlig ikke har dette. Vi er tre spillere som har vært med på de største turneringene som er, og har den type rutinen som trengs. Man kan jo selvfølgelig diskutere på at Bjørn «skurk» Maaren ,Pål «polly» Kammen og Morten «zEVES» Vollan også har vært det, men i nåtid så vil jeg ikke sammenligne dette med hva vi tre andre har vært med på. Tror det er vanskelig for norske lag og spillere å hevde seg dit uten at noen av oss tre er med. Selvfølgelig er det mulig, fordi vi startet jo samme sted selv. Men da var det folk som lærte oss opp, men de spiller ikke lengre. Nå har jo vi Norse med zEVES der, så håper jo han kan gi de litt rutine og diverse slik at de kan bli bedre. Har stor sans for cromen, som jeg kan se for meg blir en heit spiller om han tar det seriøst nok og bare blir bedre. Men jeg tror også at dansk mentalitet er bedre enn den norske, så derfor er det også et problem i Norge der folk kanskje ikke tar det like seriøst, eller krever for mye uten resultater.

Mange nordmenn har sperret opp øynene sine for enkeltspillere utenfor toppscenen i verden. Karl-William «kalle» Haraldsen vant nylig Ownit CS:GO Challenge med ArchAngels og delte førsteplassen på ratingstatistikkene med to spillere. Samtidig har det som regnes som Norges beste helnorske lagoppstilling i Norse, avlet frem Jørgen «cromen» Robertsen, som herjer både på norske LAN og i Telenorligaen. Hva slags tanker har du rundt di
sse spillerne?

Karl-William "kalle" Haraldsen herjer for tiden for ArchAngels

Karl-William «kalle» Haraldsen herjer for tiden for ArchAngels

– Kalle var jo en klassespiller i Counter-Strike 1.6, og jeg kan også se for meg at han kan bli god i spillet her, eneste problemet kan være at han startet alt for sent med Counter-Strike: Global Offensive. Skulle ikke forundret meg at om han hadde startet i beta-utgaven av CS:GO, så ville han kanskje spilt med oss under LGB-tiden, og dermed vært i godt lag den dag i dag. Men når man starter så sent så er det jo vanskelig å komme seg inn i miljøet, og man behøver flere tusen timer spilt for å forstå og kunne spillet 100%, men håper han klarer seg godt!

Cromen som jeg sa tidligere, er en som har imponert meg masse. Jeg kan se for meg at han
blir heit etterhvert om han forbedrer seg. Da kan han bli en toppspiller. Håper zEVES hjelper han så mye som han kan, fordi det synes jeg zEVES er god til. Det å bruke talenter på riktig måte, og prøve å forbedre de!

Avslutningsvis ønser vi i Gamermag å takke på vegne av oss og våre lesere for at du tok deg tiden til å svare på spørsmålene våre. Er det noe du ønsker å legge til?

– Jeg vil takke for intervjuet selvfølgelig! Og takke Dignitas for at de støtter oss hele tiden. Til slutt vil jeg si takk til alle norske fans som støtter meg, norsk esport og laget mitt :-)

Dignitas kom seg dessverre ikke ut av gruppene under ESL Pro League-finalene i São Paulo, Brasil. Men legger noen gode uker bak seg før de skal ut i aksjon. Neste turnering er fortsatt uvisst men du kan følge Gamermag.no for flere oppdateringer.

Ønsker du å skrive for Gamermag? Les videre her: Gamermag søker flere skribenter.

 

Kategorier
Counter-StrikeE-sportGenereltIntervjuNorsk e-sport
Ingen kommentar

Legg igjen en kommentar

Relaterte artikler