Slik gjorde nordmennene det under Copenhagen Games

Gamermag ser nærmere på de individuelle statistikkene...
Bilde tatt fra Copenhagen Games
Bilde tatt fra Copenhagen Games

Flere norske lag og LAN-mikser tok turen til Danmark denne påsken på let etter heder, ære og anerkjennelse under årets utgave av Copenhagen Games.

Da vi dessverre ikke fikk et eneste norsk lag videre til selve hovedturneringen kan det være interessant å se litt nærmere på hvordan spillerne gjorde det individuelt, kanskje for å svelge kamelen lettere.

Om vi tar en kjapp titt på HLTV.org sin generelle spiller-statistikk finner vi Space Soliders-esset Can «XANTARES» Dörtkardeş på en overbevisende førsteplass med hele 2.09 i K/D og 1.67 i rating. Med andre ord, en helt enestående statistikk vi ikke trenger male ned nærmere. Da er det mer interessant å se nærmere på våre egne nordmenn.

Total liste over nordmenn rangert ut i fra rating er følgende:

ensa

Sebastian «ensa» Aas var solid for Bananaboys

1. Sebastian «ensa» Aas 1.37 – Bananaboys
2. Kristian «Xyndt» Hvidsten 1.32 – Bananaboys
3. Simen «Rio» Mosby 1.27 – aNimus
4. Jørgen «cromen» Robertsen 1.26 – Bananaboys
5. Christian «moen» Moen 1.24 – Epiphany Bolt
6. Paul «Vyp» Jensen 1.23 – GamersLeague
7. Jon «DaY» Thomas Rudstrøm 1.22 – Epiphany Bolt
8. Michael «m1kkis» Sokki 1.18 – BX3
9. Henrik «becker» Becker 1.15 – Bananaboys
10. Markus «maak» Karlsen 1.14 – BX3

11. Kristian «KORN» Hokland 1.09 – Epiphany Bolt
12. Philip «Philip» Løseth 1.09 – aNimus
13. Kristian «riksen» Henriksen 1.06 – GamersLeague
14. Marcus «pRAIER» Winther 1.05 – TekWeb
15. Kent «fentR» Nymoen 1.02 – aNimus
16. Karl-William «Kalle» Haraldsen 0.98 – BX3
17. Snorre «MiniKord» Halten 0.98 -TekWeb

moen

Christian «moen» Moen hadde en individuell opptur for Epiphany Bolt

18. Mathias «alfonzz» Møllenes 0.94 – aNimus
19. Martin «barney» Evensen Bøhn 0.91 – GamersLeague
20. Simon «simma» Øvrevik 0.90 – GamersLeague
21. Tony André «NiTo» Nilsen 0.89 – aNimus
22. Morten «m0zh» Hermansen 0.89 – TekWeb
23. Anders «andz» Kjær 0.87 – Epiphany Bolt
24. Ole Martin «unlike» Kirsebom 0.85 – Bananaboys
25. Håkon «hk0n» Kvande 0.82 – BX3
26. Andreas «b4t» Bergevik 0.74 – Gamersleague
27. Henning «alphaninjo» Vektervik 0.68 – TekWeb
28. Henrik «neto» Kristengård 0.67 – Epiphany Bolt
29. Stian «Leo» Leonardie 0.64 – TekWeb

Det er viktig å påpeke at denne generelle statistikken ikke tar forbehold for mange viktige faktorer. Eksempelvis nivå på motstand, antall kamper, antall nøkkelfrags, roller innad i laget, åpningsfrags og lignende. Kun utgangspunkt i HLTV.org sin egenproduserte rating-formel.

Flere spillere fra Bananaboys utmerket seg
Ved første øyekast kan vi se at flere spillere i den norske miksen Bananaboys har utmerket seg i ren K/D og rating. Sebastian «ensa» Aas troner øverst med Kristian «Xyndt» Hvidsten og Jørgen «cromen» Robertsen like bak. Verdt å merke er at det var de to sistnevnte som leverte best individuelt da det gjaldt mest, i den avgjørende kampen mot danske Alpha. Danskene huser navn som  Rasmus ‘SandeN’ Sanden, Nikolaj «holzt» Holst og Danny «BERRY« Krüger. Hvidsten skøyt aller hardest som betydde flest frags gjennom oppgjøret med 78 totalt, høyest rating med 1.23 og høyest pluss-statistikk med pluss 17 frags. Bananaboys ble dessverre slått ut 2-1 etter å ha vunnet det første kartet men var ubesieret frem til da.

BERRYCSGO

BERRY sitt Alpha ble for sterke for Bananaboys. FOTO: HLTV.org

Aas var fortsatt viktig for laget under turneringen, for selv med beskjedne 0.98 i rating mot Alpha, dominerte Aas i den knepne 19-17 seieren mot danske Quantaya med 40-23 i stats og formidable 1.60 i rating. Han dominerte også mot svenske Recursive med 1.53 i rating før han klinket til med 45 frags over to kart mot naptor.factory som belønnet han med 1.98 i rating.

Ser vi på den tøffeste motstanden til Bananaboys er det fristende å ta ut Alpha og Recursive som de mest kjente lagene. Her kommer Hvidsten best ut med toppstats mot begge lag, hvor 16-2-seieren mot recursive belønnet han med 25-6 og 2.09. Så til tross for at lagkameraten skyver Hvidsten ned på listen, kan man gi spilleren ros for å ha levert best innad i laget da det gjaldt som mest.

Norsk «El Classico» tidlig i BYOC
Hvordan gikk det så med Epiphany Bolt og BX3? Begge lag ble sett på som Norges beste håp om en topplassering under årets arrangement. Det ironiske virker å være at grunnet det mange vil kalle en arbeidsulykke for BX3 i deres åpningskamp mot islandske malefiq, ble nordmennene stilt opp mot hverandre i første utslagsrunde etter gruppespillet. BX3 gikk nemlig videre mot nettopp malefiq og kapret andreseed etter enkle 16-6. Ettersom Epiphany Bolt hadde vunnet begge sine kamper betydde det at de risikerte å møte sine landsmenn. noe som dessverre for norske øyne ble til realitet.

BX3 og Epiphany Bolt har blitt litt av en klassiker i den norske scenen. Sistnevnte kvalifiserte seg til KBX-finalen mot Panters tidligere denne måneden på bekostning av nettopp BX3. Dermed var det duket for et interessant oppgjør mellom rivalene ganske tidlig i sluttspillet. Nok en gang skulle det bli tett, men det var BX3 som kunne juble etter kampen. Markus «maak» Karslen og Michael «m1kkis» Sokki dro lasset, og var oppgjørets sterkeste med henholdsvis 1.23 og 1.20 i rating. Oppgjøret inneholdt to 16-14 resultat mens BX3 dro i land Overpass med 16-9.

Dermed var BX3 videre til sin avgjørende kamp mot sterke Space Soldiers. Tyrkerne klinte til fra start og dessverre med norske øyne, tok de to strake kart med overbevisende 16-10 og 16-7 på henholdsvis Cobblestone og Inferno. Michael «m1kkis» Sokki viste vei for sitt lag med 1.10 i rating og 34-36 i K/D. Men det holdt altså ikke for nordmennene.

Flere spillere med gode individuelle prestasjoner
Men det var flere lag som prøvde lykken i Danmark. Simen «Rio» Mosby kapret tredjeplassen i ren rating til tross for at laget røyk på to tap mot danske Heroic. Mosby hadde en beskjeden oppvisning i begge oppgjørene, men var fortsatt lagets beste over de to kartene. Det var lagets andre kamp i gruppespillet mot danske Tog som skøyt Mosby opp på listene, med 25-9 og 2.08 i rating leverte unggutten varene. Motstanden sett under et, må man si seg enig i at ratingen er ganske flatterende til tross for at det er spennende med nye unggutter som viser seg fram.

Paul «Vyp» Jensen i GamersLeague hadde også en god individuell forestilling under Copenhagen Games. GamersLeague åpnet med sterke 16-1 mot ukjente AfterClap før de fikk smake på egen medisin mot svenske Iwku som huser navn som Aleksandar jayzaR Zarkovic, Benjamin BENDJI Söderena og Miran Dumas Matković. Etter svenskenes 16-3-seier tok nordmennene for seg SvQmmerICruzares, med en komfortabel 16-6-seier før de skulle ut mot kjente Publiclir.se. Etter 2-1 i kart måtte GamersLeague bite i det sure eplet, men Jensen noterte seg med respektable 63-50 og 1.23 i rating, den eneste på laget med positiv rating (rating over 1 red.anm).

Flest åpningsfrags totalt
1. Paul «Vyp» Jensen 27 frags (7 deaths)
2. Michael «m1kkis» Sokki 27 frags (16 deaths)
3. Sebastian «ensa» Aas 22 frags (10 deaths)
4. Kristian «riksen» Henriksen 21 (13 deaths)
5. Henrik «becker» Becker 21 (28 deaths)
6. Jørgen «cromen» Robertsen 20 frags (19 deaths)

BENDJI

BENDJIs gutter sendte GamersLeague ut av turneringen. FOTO: fragbite.se

Faktisk var Jensen enten på første eller andreplass på statistikken i hvert eneste oppgjør laget spilte. Går vi nærmere på Jensens prestasjoner ser vi at han sikret laget 27 åpningsfrags totalt, og døde først, kun syv ganger. Det gir en bedre K/D i åpningsfrags enn både Sebastian «ensa» Aas 22-10 og  Kristian «Xyndt» Hvidsten 19-12.

Flest awp-frags
1. Michael «m1kkis» Sokki 83 frags
2. Sebastian «ensa» Aas 60 frags
2.Christian «moen» Moen 60 frags
4. Kristian «riksen» Henriksen 29 frags
5. Paul «Vyp» Jensen 28 frags

BX3 hadde også en solid bidragsyter i Danmark. Der mange hadde forventet at Karl-William «Kalle» Haraldsen skulle dominere, var det heller formspilleren Michael «m1kkis» Sokki som skinte mest. Sokki var den heteste awp-spilleren fra Norge under arrangementet med 23 frags mer enn både Aas og Moen. Med solid spill mot landsmennene i Epiphany Bolt og stabilt spill i de tidlige gruppespill-kampene var Sokki BX3 sitt sterkeste kort og hadde like mange åpningsfrags som Jensen med 27. Dessverre ble Space Soldiers for sterke, men BX3 kan trøste seg med at de tok et kart fra laget som endre på delt tredjeplass.

Flest frags totalt
1. Sebastian «ensa» Aas 159 frags
2. Kristian «Xyndt» Hvidsten 157 frags
3. Michael «m1kkis» Sokki 156 frags
4. Markus «maak» Karlsen 154 frags
5. Jørgen «cromen» Robertsen 153 frags
6. Henrik «becker» Becker 132 frags
7. Karl-William «Kalle» Haraldsen 128 frags
8. Jon «DaY» Thomas Rudstrøm 111 frags
9. Paul «Vyp» Jensen 106 frags
10. Kristian «KORN» Hokland 104 frags

Gamermag håper dette har gitt et klarere bilde over hvordan spillerne egentlig presterte individuelt under Copenhagen Games om vi ser bak den generelle ratingen. Det er helt klart lyspunkter å skimte til tross for at ingen norske lag avanserte til hovedturneringen.

 

Kategorier
Counter-StrikeE-sportGenereltNorsk e-sport
2 Kommentarer
 • Andreas Jacobsen
  28 Mars 2016 at 19:02

  hva med rubino?

 • Profile photo of Jimmy Alexander Johansen
  Jimmy Alexander Johansen
  29 Mars 2016 at 01:27

  Hei Andreas. Rubino spilte solid og hadde 1.09 for sitt Dignitas. Han er rett og slett glemt bort fordi jeg kun tok utgangspunkt i BYOCen, men jeg skal legge han til når jeg får tid i morgen kveld. Takk for tilbakemelding :)

 • Legg igjen en kommentar

  Relaterte artikler