Synderen og co svever videre på vei mot neste Major

Alle kvalifiseringene godt i gang....
syndereN-interview-DotaBlast-770x470

Danske Troels «syndereN» Nielsen og resten av Team Diggity er på vei mot en legendarisk plass under neste Major som avholdes i Manila, Filippinene. 

Nielsen er en av de mest kjente Dota 2-personlighetene i verden og mange tok nok neppe verken han eller laget på alvor da han etter noen års pause dro til med et comeback. Etter varierende resultater de første månedene og noen lagendringer, er laget der de har håpet å være. Laget ble som ventet invitert til den prestisjetunge kvalifiseringen i Europa, og tok føringen 3-0-1 med seiere mot Empire, Polarity og Power Rangers, men tapte siste kampen 0-2 mot Kaipi, uten at det hadde noe å si for Diggity’s resultat.

Med seg fra gruppe A får de nettopp Team Empire, som har gjort det overraskende sterkt etter lagbyttene folk flest trodde skulle ruinere laget. Med 17 år gamle, Roman «Ramzes» Kushnarev, i spissen har laget virkelig stått frem. Laget spilte blant annet seg til en 3-4. plass under ESL One Manila, samt en fjerdeplass fra WePlay Dota 2 sesong 3 etter tap mot amerikanske EG 1-2 i semifinalen.

I gruppe B har formsterke Vega Squadron tatt en kommanderende ledelse 2-0 etter seiere mot kanskje de to beste lagene fra gruppen, Virtus.Pro og Team Spirit. Greske Ad Finem og russiske Team Spirit er på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Vega-Squadron-ESL-One-New-York

Vinneren av ESL New York 2015, Vega Squadron, har et godt utgangspunkt videre i kvalifiseringen. Bilde: Dotablast.com

Amerika, Sørøst-Asia og Kina…

I de tre andre kvalifiseringene som alle så og si spilles på samme tid er det også travelt. I Kina tok Newbee en forventet 4-0 seier over alle lagene i gruppen. Newbee var nok laget folk flest forventet skulle få en invitasjon til selve turneringen sammen med Vici Gaming Reborn, men overraskende nok valgte Valve å invitere LGD, mye på bakgrunn at Newbee kun har spilt mot kinesiske lag den siste tiden. Sammen med Newbee er ungdomslaget til CDEC videre, samt IG Vitality og EHOME.cn, hvor sistnevnte har spillere som Daryl Koh «iceiceice» Pei Xiang, Zhang «LaNm» Zhicheng og Lu «Fenrir» Chao.

I Amerika har lite overraskende Digital Chaos tatt en tidlig ledelse med 2-0, og er kun en seier fra å gå til sluttspillet av kvalifiseringen. Også FDL står med et godt utgangspunkt med fem poeng og 2-1-0 i resultatboksen. Gruppe A har vært svært jevn så langt og så og si alle oppgjørene har endt i uavgjort.

I Sørøst-Asia er de fire lagene allerede klare. TNC Gaming vil møte Taring i semifinale nummer en, mens Mineski vil spille mot Execration i den andre. Denne kvalifiseringen er nok hakket svakere enn de fleste andre da både MVP Phoenix og Fnatic, de to beste lagene i regionen allerede er invitert til Majoren.

600px-W33_frankfurt_major_2015

Tidligere Team Secret spiller, Aliwi «w33» Omar vil prøve å dra Digital Chaos til neste Major. Bilde: Valve

Dette er forøvrig lagene som er invitert og klare for Manila Major 2016:

 1. European Union Team Secret (EternalEnvy, Arteezy, Universe, Puppey, Pieliedie)
 2. United States Evil Geniuses (Aui_2000, Suma1L, Bulba, Fear, ppd)
 3. European Union Team Liquid (Matumbaman, Fata-, Mind_control, Jerax, Kuroky)
 4. Korea, Republic of MVP Phoenix (MP, QO, Forev, Febby, DuBu)
 5. China Wings Gaming (Shadow, bLink, Faith_bian, Innocence, iceice)
 6.  ChinaVici Gaming Reborn (END, NoNo, Yang, Fy, DDC)
 7. Malaysia Fnatic (Mushi, Miduan, Ohaiyo, DJ, Net)
 8. Sweden Alliance (Loda, S4, AdmiralBulldog, EGM, Akke)
 9. Ukraine Na`Vi (Ditya Ra, Dendi, GeneraL, Sonneiko, Artstyle)
 10. China LGD Gaming (Agressif, Maybe, xiao8, September, MMY)
 11. United States CompLexity (Chessie, Limp, swindlemelonzz, Zfreek, Handsken)
 12. European Union OG (Miracle-, BigDaddy, Moonmeander, Cr1t, Fly)
Kategorier
Dota 2
Ingen kommentar

Legg igjen en kommentar

Relaterte artikler