The International 2015 – Wild Card preview

Preview av den siste kvalifiseringen til The International...
800px-TI5_Announcement_Banner

KeyArena

The International nærmer seg med stormskritt og 18:00 førstkommende mandag starter gruppespillet i det som er hva alle Dota-fans gleder seg til hvert år! Før den tid må vi finne ut hvem som skal ta de siste to ledige plassene i den ufattelig store turneringen som kan skryte på seg en premiepott på svimlende 139 millioner norske kroner!

Dagen før selve turneringen starter vil Valve avholde en Wild Card-turnering hvor de fire lagene som kom på andreplass i sine respektive kvalifiseringer får en ny mulighet til å kvalifisere seg til The International. De to beste lagene i Wild Card-kvalifiseringen får lov å prøve seg i The International, og med det får en mulighet til å vise at det var uflaks som gjorde at de ikke kvalifiserte seg i første omgang!

De fire lagene som er klare for kvalifiseringen er CDEC fra den kinesiske kvalifiseringen, Team Archon fra den amerikanske, MVP Phoenix fra den sørasiatiske og Vega Squadron fra den europeiske kvalifiseringen. En plass i turneringen vil garantere lagene 420 000 norske kroner, så det er ingen tvil om at det er mye på spill!

Team Archon

Team Archon, også kjent som North American Rejects er laget som for andre året på rad har startet opp ikke lenge før TI i håp om å bli invitert eller greie å kvalifisere seg til turneringen. I fjor greide laget å kvalifisere seg, men slet i gruppespillet og fikk en tidlig avskjed fra den prestisjetunge turneringen.

Denne gangen er det kun to av de samme spillerne som er med, de rutinerte amerikanerne Steven «Korok» Ashworth og Ionnas «Fogged» Loucas. Laget ble ikke lenge etter kvalifiseringen plukket opp av organisasjonen Team Archon som de nå skal representere under turneringen.

Bilderettigheter tilhører Joindota

Vi har ikke alt for store forventninger til de amerikanske spillerne, og antar at de kommer til å slite i kvalifiseringen. Vil det nord-amerikanske miljøet få flere lag å heie på i årets The International? Vi tviler!

Forventet plassering: 4. plass

MVP Phoenix

MVP Phoenix er laget jeg kan minst om av lagene i kvalifiseringen, men det koreanske laget imponerte stort i den Sørøst-asiatiske kvalifiseringen og de slo blant annet ut en av forehåndsfavorittene Rave på veien. Det eneste laget som greide å slå koreanerne var deres egne lagkamerater i MVP HOT6ix.

Jeg har egentlig stor tro på at koreanerne kan slå fra seg, og det vil ikke overaske meg om de greier å kapre en av de to plassene som gir muligheten til å delta på TI. Det store spørsmålet er om de greier å spille like bra når motstanden øker, for Dota 2 miljøet i Sørøst-asia er ikke kjent som det beste. Storhetstiden fra DotA-tiden har falt vekk, og de beste spillerne deres har dratt vekk, men er det en ting alle e-sport entusiaster vet, så er det å aldri utelukke koreanere.

Forventet plassering: 3. plass

 

Vil en av wild card-lagene overraske?

CDEC

CDEC spilte tidligere under den kinesiske organisasjonen LGD, som deres «ungdomslag». Mot slutten av 2014 bestemte deg for å forlate organisasjonen og skapte sitt eget lag CDEC. Siden den tid har de byttet ut tre spillere, men er fortsatt gode nok til å hevde seg blant de beste

De fleste vil nok si at det kinesiske laget er favoritt i kvalifiseringen, med flere sterke spillere fra det alltid like imponerende kinesiske Dota 2-miljøet. Det er godt mulig at CDEC vil greie å kjempe seg gjennom det som er en sterk kvalifisering, men i fjor fikk det kinesiske laget i kvalifiseringen CIS Game store problemer og røk ut allerede i første kamp mot Team Liquid. Det hører dog med til historien at det lenge så ut til at laget ikke ville få Visum til å reise inn til USA, og spillerne har forklart at de mistet motet og stoppet å trene.

Forventet plassering: 2. plass

Vega Squadron

Vega Squadron består av flere toppspillere fra både Russland og Ukraina, og deres to kanskje mest kjente spillere er Andrey «Mag» Chipenko og Alexi «Solo» Berezin. Berezin er nok mest kjent fra «322-skandalen» hvor han bettet mot seg selv og tapte med vilje. Det virker både glemt og tilgitt, og Berezin er nå klar for å vise verden at han fortsatt har det som skal til for å være blant de beste!

Vega ble fort en publikumsfavoritt i den europeiske kvalifiseringen med morsom og spennende spillestil. De dro i land en finaleplass i kvalifiseringen, men der møtte de Na’Vi  som med ny vinnervilje viste hvorfor de har vært i tre The International finaler og tok kvalifiseringen 3-1. Nå har de østeuropeiske guttene muligheten igjen, og vi i Gamermag har stor tro på at de kan gå seirende ut av det hele!

Forventet plassering: 1. plass

Følg med videre på Gamermag for oppdateringer rundt TI!

Kategorier
Dota 2
Ingen kommentar

Legg igjen en kommentar

Relaterte artikler