Tien Len: Vi spiller for gøy i 1. divisjon og presterer på NemeanLAN

"Vi er fornøyde med det vi får til med tanke på hvor lite vi praccer og vi ser fram til å gjøre flere upsets."
nemeanTien

Gamermag har intervjuet laget som foreløpig innehar andreplassen I Telenorligaen, og en av utfordrerne under årets Nemean, som har 80 000 kroner i premier i CS:GO. 

Tien Len er kanskje det laget i Norge som har fått mest oppmerksomhet de siste månedene. Mye av dette skyldes jukseanklagene rettet mot Khoi «BLU3» Pham fra fjorårets sesong av den prestisjetunge turneringen organisert av Gamer.no i samarbeid med Telenor.

Den 15. januar i år ble Pham frifunnet av administratorgruppen som består av seks personer. Flesteparten av medlemmene i gruppen mente likevel at Pham har brukt ulovlige metoder, men for å kunne straffe en spiller for noe slikt må samtlige av administratorene ha en enstemmig beslutning, noe de ikke hadde. Vi tok oss derfor en prat med Minh «minhtwo» Pham for å høre om fremtidsplanene, motivasjonen videre og hva de ønsker å bredrive tiden på fremover i 2016.

Hei og velkommen! Kan ikke du ta å fortelle litt om dere i Tien Len og hvordan dere havnet sammen på lag?

– Toan «toanert» Bui trengte flere folk å spille med. Han hadde allerede spilt en stund med Dung «Jongyo» Tran. Jeg og Toan går langt tilbake, omtrent fra dag 1 av livet. Vi spilte mye sammen i 1.6. Han fikk meg til å slutte med WoW å starte med CS:GO i 2013. Da satt vi 3 stykk og mixet veldig mye, ofte med Khoi «BLU3» Pham som er søskenbarnet till Jongyo. På den tiden var Global Elite-ranken greia, så vi sørget for at BLU3 alltid var med for å «carrye». Fant fort ut at vi trivdes med å spille med hverandre og hadde god stemning på TeamSpeak. Så kom vi over kalibreringsturneringen til Gamer.no, som vi først trodde var en vanlig cup som vi ville delta på.

BLU3 hadde vært på LAN med Phu «krazyfo» Pham før og vi spurte han som 5. mann. Navnet falt på Tien Len, som egentlig var bare en spøk og noe internt. Mange vet vel at Tien Len er et vietnamesisk kortspill, noe likt boms/president.Vi fant fort ut at vi holdt et godt nivå og begynte å ta ting bittelitt mer seriøst. Lete etter organisasjoner å spille for, men vi fant ut at vi kunne fikse mye selv med Nhat Hao «TroupZ» Bui som manager. Tien Len EK ble til. Vi ble mer seriøse og tok kampen til 1. divisjon. Klubben får støtte som gjør at spillerne våre får påspandert reise til LAN og slikt.

Interessant! Dere har nettopp åpnet Telenorligaen med en sterk seier over Expert Gaming, samt en uavgjort mot Demise som før sesongen ble spådd til å kapre andreplassen, hva syntes dere om deres egne prestasjoner så langt?

– Det startet med mye usikkerhet. Vi hadde jo aldri møtt Demise så vi visste ikke hvor stor forskjell det var i ferdigheter. Vi spilte veldig trygt og tapte nesten 0-2, om ikke for et kjempecomeback på Overpass. Vi som lag er klar over hva og hvordan vi tapte Dust2, og følte derfor også at vi kastet bort det kartet. Det kunne ha blitt en 2-0-kamp. Vi var komfortable og sikre på å komme ut med en 2-0-seier mot Expert, men det ble to veldige jevne kamper med 16-13 på begge kartene.

Det er vel få som ikke har fått med seg nyhetene som har florert om laget deres, og da kanskje spesielt BLU3 angående rykter om juks, hvordan har dette påvirket laget innad?

– Det har blant annet ført til at vi tar ting litt mindre seriøst. Vi ga CEVO-M plassen vår til Acapella. Vi sluttet å trene, tok kanskje et par runder før seriekampene for å være forberedt på de kartene som var relevante. To av oss ville gi bort plassen til laget i 1. divisjon, slappe av og spille i de nedre divisjonene for gøy med andre venner. Vi ble enige til slutt om at vi skulle holde sammen til etter sesongen, spille for gøy i 1. divisjon og prestere på NemeanLAN, da billettene allerede var bestilt. Mindre seriøst lag, men et mer avslappet lag kanskje? Vi var aldri skikkelig flinke på å være et seriøst lag, det ble mye masing fra meg som kaptein som prøvde å holde laget disiplinert med tanke på treningstider og tørrdriller av taktikker.

Nå skal dere jo på Nemean og skal blant annet gå opp mot de som er å regne som Norges beste lag, Panters. Føler dere dette er deres sjanse til å vise CS-Norge at dere er så gode som resultatene fra nett skulle tilsi?

– Til tross for resultatene våre på nett, så har Gamer.no spådd oss en siste plass av de åtte lagene som er i 1. divisjon. Det gjør at vi ikke føler at vi må bevise noe. Vi får æren av å være «underdogs» og overraske – noe som vi liker. Det er heller at vi som lag må komme oss på LAN og vise CS-Norge at vi spiller slik vi spiller uavhengig om det er på nett eller LAN. Panters er Norges beste lag og vi kommer derfor igjen, som underdogs. Men samtidig så anser vi oss selv som favoritter til å ta en pallplassering. Panters er et lag som vi aldri har spilt mot. Pål «Polly» Kammen har spilt mot noen av oss da vi møtte LGB i en DH qualifier, men vi har blitt mye bedre siden den gang. Vi skal kose oss med vårt første CS:GO-LAN som lag og målet vil naturligvis være å reise hjem med penger.

Er det muligheter for videre satsing etter sesongen om dere skulle bevise alle feil og innta en toppplassering i ligaen, samt ta med dere noen kroner hjem fra diverse LAN som Nemean? Eller er dette det siste vi får se av Tien Len i toppdivisjonen?

– Tien Len EK kommer til å bli i 1. divisjon. Hvilken lagoppstilling som blir å representere klubben i framtiden er ikke bestemt. Den kompisgjengen som har startet opp organisasjonen er enige om at vi spiller for å holde dette spesielle navnet på topp i Norge. En eventuell ny lagoppstilling må bestå av spillere som vi vet presterer bedre enn den kompisgjengen vi har nå, fordi om vi klarer å levere resultater med én treningsdag i uka så vil vel samme gjeng få tid til dette til neste sesongen, med satsing. Det er ikke den nåværende lineupen nok motivert for. Skal man satse, må man ofre tid til spillet. Tid er dessverre penger. Når det i tillegg ikke er noe økonomisk vinning av å spille på topp i Norge så kommer jobb og slikt før gaming. Derfor er vi fornøyde med å spille for morro.

Gamermag vil takke for intervjuet og ønsker gutta i Tien Len lykke til videre i Telenorligaen, og på Nemean som arrangeres fra 24. til 28. februar på Kyrksæterøra, omtrent ti mil sør for Trondheim i Sør-Trøndelag.

 

Kategorier
Counter-Strike
Ingen kommentar

Legg igjen en kommentar

Relaterte artikler